DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Horner: 2023 megismételhetetlen

Christian Horner szerint is képtelenség, hogy a Red Bull jövőre akár csak hasonlót is nyújtson, mint a 2023-as teljesítményük.

A 2023-as szezonban összesen 22 versenyt rendeztek, ebből 19-et Max Verstappen, kettőt Sergio Perez, egyet pedig a ferraris Carlos Sainz nyert meg. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner lehetetlennek tartja, hogy fenn tudják tartani ezt a teljesítményt 2024-re is.

„Egyértelműen beletaláltunk a szabályokba, emiatt voltunk ilyen erősek az első években, de biztos vagyok benne, hogy a jövőben sokkal szorosabb versenyzést fognak látni a rajongók” – idézi a Racer Hornert.

„Nem leszünk képesek megismételni az idei évet, ez biztos! Ez egyszeri volt és megismételhetetlen” – ismerte el az energiaitalosok csapatfőnöke.



Ennek ellenére is a Red Bull és Verstappen a 2024-es év toronymagas favoritjai, az istállónál pedig nem is lazsálnak, pontosan tudják, hogyan tehetik még erősebbé az RB19-et.

„Az új év nyilvánvalóan mindig új lehetőséget kínál mindenki számára, s abban is biztos vagyok, hogy sok olyan autót fogunk látni 2024-ben, amely az RB19-s filozófiáját követi. Ha egy helyben toporzékolsz ebben a bizniszben, akkor csak visszafelé haladsz. Arra számítok, hogy az autók nagyon hasonlítani fognak az RB19-re, mert szerintem ez elkerülhetetlen.”

„A szélcsatornában eltölthető kevesebb idő és a szimulációs korlátozás miatt kevés lehetőségünk volt tesztelgetni az elképzeléseinket, így rendkívül óvatosak voltunk az RB20-as fejlesztésénél, ami nyilván a 2023-as autó erősségeire fog épülni.”

Csak evolúció, nem revolúció

„Az autó minden egyes pontját alaposan átvizsgáltuk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy elkényelmesedjünk. Nem fogjuk újra feltalálni a kereket, az autó sokkal inkább az RB19 továbbfejlesztett változata lesz. Az elmúlt négy hónapban rengeteg energiát és munkát öltünk a 2024-es autóba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: