Tegyük fel a kérdést idén: a konyhánk valóban olyan díszítést kapott, amit megérdemel?

karácsonyi sütés, konyha, gyerekkel
Vágólapra másolva!
Az év legszebb időszaka sokak számára a karácsony, hiszen ilyenkor végre együtt lehetünk szeretteinkkel néhány napig zavartalanul, az otthonunkat pedig meseszép díszek teszik igazán hangulatossá. A hangulat teljessé tételének azonban elengedhetetlen feltétele az ízléses konyhai dekoráció, amelynek ötletes elemei lehetnek akár gyakran használt eszközeink is – karácsonyi kiadásban. Cikkünkben bemutatjuk az idei trendeket és számba veszünk néhány hasznos tippet is.
Vágólapra másolva!

Aki kicsit megunta már a karácsonyi vásárokon beszerzett átlagos díszeket, hóembereket, télapófigurákat, girlandokat, karácsonyi manókat, annak érdemes újragondolnia a dekoráció elemeit, és a lehetséges alternatívákat.

Egy-egy ünnepi konyharuha rengeteget dobhat konyhánk megjelenésén. Forrás: Pepco

Ami az ünnepi dekorációt illeti, érdemes a piros és a fehér színvilágban gondolkodni, az étkészletet, díszeket eszerint összeválogatni: és máris egy fokkal közelebb vagyunk a tökéletes, ünnepi konyhához, amelyet még fokozhatunk egy-egy mutatós tállal, melybe szem gesztenyét, csillagánizst, pár fahéjrudat és szárított narancsszeletet is beledobhatunk: az eredményt mindenki szeretni fogja.

Jó öltet lehet sütistálba néhány színes díszgömböt tenni: ez is megállja a helyét egy dekorációs elemként.

A legújabb trendek szerint nem szerencsés minden szabad felületet égőkkel betekerni, javasolt inkább csak egy-két darabot elhelyezni otthonunk egy olyan szegletében, ahol éjjel-nappal világíthat, így állandó ünnepi hangulat jelllemzi majd azt a helyiséget.

Szintén a kevesebb több alapon érdemes a konyhaszekrények ajtajaira egy-egy koszorút-, az ablakokba néhány mécsest helyezni, vagy a plafonról lelógatni néhány szép gömböt.

Ahogy korábban is írtuk természetesen a konyhai eszközök „ünnepiesítése" is nagyon hatékony. Az ünnepi evőeszközök mellett azonban olyan eszközökből is találni karácsonyi verziót, mint a sodrófa, a konyharuha, vagy egy-egy tárolóedény.

Karácsonyi sodrófa Forrás: Pepco

Érdemes alaposan körülnézni a boltok kínálatában, ugyanis ezek a kiegészítők megunhatatlanok és kiválóan festik meg az ünnepi hangulatot akár hosszú hetekre is. Ahogy arról korábban is írtunk, természetesen a konyhánk egyik főszereplője az ünnepi asztal, melynek díszítésekor érdemes egyszínű asztalterítőt választani, a terítő széleinek pedig legalább 30 cm-rel illik túlnyúlniuk az asztal mindkét oldalán, és hozzá színben harmonizáló szalvétákat, alátéteket használni.

Az alapvető étkészleten és poharakon túl a teljes megjelenés fontos része kell legyenek a könnyed és visszafogott díszek, amelyekkel az étkező ünnepi hangulatához is hozzájárulhatunk.

A koszorúk és a fényfüzérek például remek kiegészítők erre a célra, de díszíthetjük az asztalt, fényfüzérekkel, figurákkal és természetes dekorációkkal is kiegészítve.

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.