Hatalmas veszteséggel adta el luxusvilláját a súlyosan eladósodott brazil futballsztár

GES / Sports General / Laureus World Sports Awards 2019 17.02.2019 LWSA2019 Award Winner Laureus19 Award daimlerintern LWSA Sportoscar Laureus Oscar of Sports in-car Sports Imitation Awards Ceremony SPO SPORT Laureus World Sports Awards Sport For Good
Cafu
Vágólapra másolva!
Az átlagemberek számára felfoghatatlan összegeket keresnek a sztársportolók, mégis előfordul, hogy rossz döntések miatt pénzügyi nehézségekbe keverednek. A 142 válogatottbeli szereplésével hazájában rekordernek számító brazil focisztár, Cafu most 1 milliárd forintnak megfelelő összeget bukott az egyik házán, mert adósságok miatt kénytelen volt elárvereztetni.
Vágólapra másolva!

A kétszeres világbajnok brazil futballistalegenda pénzügyileg akkora bajba került, hogy kénytelen volt piaci értéke alatt elárvereztetni családi luxusvilláját, hogy rendezzen egy korábbi kifizetetlen tartozást. A bírósági végzés szerint 45 munkanapja van, hogy elhagyja otthonát.

A Sao Paulo egyik elegáns negyedében található Alphaville rezidencia hat lakosztályból, úszómedencéből, futballpályából, moziteremből, játékszobából és szaunából áll. A 7,5 millió euróra (2,8 milliárd forint) becsült hatalmas ház végül 4,7 millió euróért (1,8 milliárd forint) kelt el.

Az adósságproblémám valóban létezik, de mint minden mást, ezt is megoldjuk valahogy, izzadsággal, munkával és eltökéltséggel" - idézi a Blikk az 53 éves egykori szupersztár nyilatkozatát, akinek fia, Danilo 2019-ben 30 évesen szívinfarktusban meghalt egy meccs közben.

Pénzügyileg nagy bajba került a kétszeres világbajnok brazil futballista, Cafu Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Marvin Ibo Güngör

A brazil média szerint Cafu pénzügyi gondjai cége, a Capi Penta sikertelenségéből fakadnak, amelyet 2004-ben feleségével, Reginával alapított abból a célból, hogy sportolókat menedzseljenek. A vállalkozás igencsak döcöghetett, állítólag korábban már öt ingatlant elbuktak a problémáik miatt.

Friss vagyonnyilatkozatukból kiderült azonban, hogy még így is van további tizenöt ingatlan a nevükön, igaz, több millió eurós jelzáloghitellel terhelve. Cafu szerint azonban elsősorban nem a Capi Penta problémái miatt került adósságspirálba, hanem amikor megpróbált segíteni egy Sao Paulóban élő üzletembernek, aki felhasználta az arculati jogait.

Sztárok ingatlantranzakcióiról szóló további érdekes cikkeket olvashat ide, ide és ide kattintva.