DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
Hírösszefoglaló

Miért nincs nő az F1-ben? Elmarad a Szilveszter Rali – szombat

Lewis Hamilton szerint a Mercedes már látja a fényt az alagút végén, de oda rögös út vezet, miközben a McLarennél óvatosak 2024-et illetően.

Nem tudod, mivel ajándékozd meg autósportőrült rokonodat vagy barátodat az ünnepekre? Van több ajánlatunk is! Ahogy az elmúlt években, idén is elkészítettük szerkesztőségünk két évösszefoglaló kiadványát: az F1-es szezon minden lépését bemutató és összegző Száguldás és Cirkusz 2023-ban megtalálható az idény teljes összefoglalója, a szakma által összeállított toplista és az év legfontosabb sztorijai is; a több mint ötven motorsportos széria évét összefoglaló Autósport Évkönyv 2023-ban pedig a rengeteg összefoglaló, beszámoló és értékelés mellett idén is megtalálható az esztendő legjobb hazai és nemzetközi versenyzőinek aktuális rangsora. Ha pedig mindez nem lenne elég, megjelent 2024-es F1-es falinaptárunk is, amelynek lapjain mind a tíz csapat autóiról láthatók fotók, valamint szokás szerint feltüntettük a jövő évi nagydíjak időpontjait is.



Van egy olyan toplista, amelyen a következő szezon első felében ugorhat Lewis Hamilton elé Verstappen, ez pedig a legtöbb pontszerzés zsinórban. Érdekesség, hogy a Magyar Nagydíj nagyon gyakran volt fordulópont a listán. Mutatjuk!

A Rally Szakági Bizottság közleményben erősítette meg, hogy elmarad a 2023-as Szilveszter Rali.

Oscar Piastri mondhatjuk, hogy berobbant a Formula-1-be, hiszen bár csak egy sprintgyőzelmet szerzett, de Lewis Hamilton 2007-es bemutatkozása óta az ausztrál az első, aki bármilyen formában futamot tudott nyerni az F1-ben, újoncként. A McLaren ígérete elmondta, hogy mi volt számára a legfontosabb lecke, amit a Formula-1-ről tanult.

A Mercedes hétszeres világbajnoka úgy érzi, végre látják a fényt az alagút végén, de nehéz lesz eljutniuk oda. Bizakodva várja a 2024-es autót Lewis Hamilton.

Daniel Ricciardo szezon közben érkezett Yuki Tsunoda mellé, az ausztrál pedig úgy látja, a csapat előrelépéséhez kettejük párharca is hozzájárult.

Max Verstappen szerint már csak azért is van csekély esélye egy női pilótának megérkeznie az F1-be, mert sokkal kisebb számban képviseltetik magukat az autósportban, mint a férfiak.

A szezon egyik meglepetéscsapata egyértelműen a McLaren volt, akik a kezdeti nehézségek után a szezon végére a Red Bull egyik legnagyobb kihívójává léptek elő. Stella szerint nem szabad sem túl-, sem alábecsülniük magukat.

Lewis Hamilton meglepte Malajziában a mangrove erdők megóvásáért küzdő önkéntes csoportot, s a Mercedes hétszeres F1-es világbajnok pilótája maga is jelen volt a 30000. fa elültetésénél.

Az Alfa Romeo versenyzője nem megy a szomszédba egy kis meztelenkedésért, ezt jól tudjuk róla, hiszen a Drive to Survive-ban, jótékonysági naptárában és egy fotón is villantott már Valtteri Bottas. A finn pilóta az elmúlt napokat Kaliforniában töltötte, s egy zavarba ejtő videóval intett búcsút a tengerpartnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: