DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Megvan, hogy mikör jön az új F1-es Ferrari

Két héttel a 2024-es F1-es szezon rajtja előtt nézhetjük meg az új, a hírek szerint jelentősen áttervezett Ferrarit.

A Ferrari bejelentette, hogy február 13-án mutatja majd meg 2024-es F1-es autóját. Fred Vasseur csapatfőnök is csak ennyit erősített meg, hozzátéve, hogy egy nappal Valentin-nap előtt rántja le a leplet az új technikáról, de semmi mást nem volt hajlandó elárulni, még az autó nevét sem, csak annyit mondott, hogy majd február 13-án minden kiderül.

Az időpontról még annyit mondott, hogy a megszokottnál kicsit előrébb hozták, ugyanis nagyon sűrű lesz a programjuk abban az időszakban, hogy mindennel elkészüljenek a bahreini tesztig, ami szintén korábban lesz a megszokottnál.

f1-ferrari-2024



A francia szakember azt már korábban elmondta, hogy bár év közben sikerült megoldásokat találnuk az SF-23 bizonyos problémáira, de ahhoz, hogy világbajnoki címért harcolhassanak, fundamentális változtatásokat kell eszközölniük, egy máshogy működő, a leszorítóerőt máshogy szerző, máshogy használó autóra van szükségük, így az alapoktól rajzolják azt újra.

A Ferrari mellett egyébként a Mercedes is teljesen új autóval vág neki a 2024-es szezonnak, és a hírek szerint a Sauber is az alapoktól indítja újra a projektet annak ellenére, hogy a szabályok érdemben nem változnak, és hogy a költségsapka azért megnehezíti a radikális átalakításokat.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: