Már hazánkban is egyre népszerűbb otthonunkat kívülről is ünnepi fényekbe öltöztetni

Mesés kivilágított karácsonyi házak New Yorkban, galéria, 2022
New York, 2022. december 22. Érdeklődők nézik a karácsonyi dekorációkat New York dél-brooklyni Dyker Heights városrészében 2022. december 22-én. A zömmel amerikai olaszok által lakott Dyker Heights karácsonyi fényekkel megvilágított házairól és mesefiguráiról híres. MTI/EPA/Justin Lane
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, mindannyiunk számára elérkezett az idő, hogy felejthetetlenné és látványossá tegyük hátsó kertünket, udvarunkat, kocsibeállónkat, vagy éppen házunk homlokzatát! Az effajta karácsonyi dekoráció választéka egészen elképesztő, a boltok széles kínálatának hála ugyanis végtelen lehetőség közül választhatunk, így kompromisszumok nélkül díszíthetjük fel külső tereinket télen. Cikkünkben kísérletet teszünk eligazodni a számtalan díszkivilágítás, a kültéri figura, karácsonyi lábtörlő/kopogtató, a világító szarvasok és a girlandok világában, hogy mindenki megtalálja a hozzá leginkább passzoló dekorációt.
Vágólapra másolva!

Főképp nyugati mintára, de sokan gondolják úgy, hogy a legjobb módja a karácsonyi hangulat megteremtésének, ha karácsonyi rénszarvasokkal, hóemberekkel, felfújható Mikulásokkal, vagy egyéb figurákkal díszítjük udvarunkat, s tesszük mindezt a lehető legkülönbözőbb formában, méretben és kivitelben.

A kínálat mélyére ásva azt tapasztaljuk, hogy se szeri se száma a kültéri karácsonyi dekorációknak, hiszen az életnagyságú szarvasoktól kezdve, a jegesmedvéken át a kültéri betlehemeken át minden kapható, ami álmaink mesebeli csodaországát otthonainkban varázsolja.

A díszvilágításról se feledkezzünk meg, hiszen a legtöbbünk szerint ez a karácsonyi dekoráció egyik legfontosabb eleme!

Ez az ötletes gyertyatartó a teraszon, vagy egy fedett kis zugban remek karácsonyi dekorelem. Forrás: Pepco

Egy egyszerű, színes fényforrás megfelelő lehet kertünk karácsonyi dekorációjához, de ha egy bármilyen színt aranyban játszó égőkkel pótolunk, már akkor is kész az ünnepi fény. Ne felejtsük el kivilágítani a kerítést és a kaput is!

Érdemes kicsit mélyebben a pénztárcánkba nyúlni, ha a fénydekoráció kellékeiről van szó, ugyanis, ha a minőséget választjuk, egyrészt a biztonságot vesszük meg, valamint annak a lehetőségét, hogy hosszú évekig kiszolgál minket.

Népszerűek most az energiatakarékos kültéri jégcsap fényfüzérek, a kültéri LED fénysorok, a napelemes fényfüzérek, az égősorok, valamint a fényfüzér rendszerek is, mellyel kedvünk szerint testre szabhatjuk a kert és a kültér hangulatos megvilágítását, hiszen választhatunk melegfehér, hidegfehér, színes, színváltós programok közül is.

Az ünnepi díszvilágítás a karácsonyi dekoráció egyik legfontosabb eleme. Forrás: AFP/Denis Charlet

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.