DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

A túl sok futam miatt fog visszavonulni az F1-től Alonso

Hiába lesz hamarosan 43 éves, nem a tempója vagy a teljesítménye fogja az F1-es karrierje végét okozni, hanem a túl sűrűre szabott versenynaptár.

Nem azért fog végleg visszavonulni az F1-től Fernando Alonso, mert lelassul: a spanyol pilóta állítja, hogy még mielőtt ez megtörténhetne, belefárad a rendkívül sűrű versenynaptárba, ami szerinte teljességgel lemeríti az elemeit.

„Az, hogy újra versenyképesnek érezhetem magam, hogy megvan a tempó, hogy úgy állhatok neki egy hétvégének, hogy tudom: mindent tökéletesen kell csinálni, mert van esély a dobogóra, vagy akár a futamgyőzelemre is, teljesen más hozzáállást eredményez” – idézi Alonso szavait az Autosport a 2023-as, rég látott sikereket hozó szezonjával kapcsolatban.

f1-alonso-2023



A 43. életévét taposó kétszeres F1-es világbajnok viszont jelezte, hogy hiába jár benne a korban, a visszavonulás nem emiatt fog bekövetkezni – ahogy 2018 végén sem azért köszönt el két szezonra a száguldó cirkusztól, mert úgy érezte, hogy már nem képes elég gyorsan vezetni.

„Sokszor mondtam már 2018 előtt is, hogy az a nap, amikor abbahagyom a versenyzést, az nem azért fog eljönni, mert nem érzem magam motiváltnak, vagy lassúnak érzem magam. Ha egyszer lassúnak érzem majd magam, az szerintem látható lesz, nem leszek elégedett a teljesítményemmel, és én leszek az első, aki felteszi a kezét és azt mondja, hogy itt az idő kiszállni” – mondta a spanyol.

„De szerintem ez nem fog bekövetkezni. Őszintén szólva az extrém önbizalmammal úgy gondolom, hogy a versenynaptár és a nagyon sokat követelő menetrend miatt fogom úgy érezni, hogy eljött az idő, mert más dolgok is vannak az életben. Már az idei is nagyon megterhelő szezon volt 22 futammal, pedig kettőt is töröltek a menetrendből. Jövőre a rendes 24 futamos versenynaptárral… meglátjuk, hogy milyen érzés lesz. Lesznek triple headerök, három futam egymás után. Az ilyen dolgok fogják leamortizálni az elemeimet, nem a vezetés.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: