DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Leclerc: Én nem látom azt, amit Lewis

Lewis Hamilton a másik autó mögött haladva tesz megfigyeléseket, Charles Leclerc viszont inkább a belső felvételeket elemzi.

Érdekes dolgot árult el az Auto Motor und Sportnak Charles Leclerc: a Ferrari monacói F1-es pilótája szerint ő nem látja az előtte haladó autókon azokat az apróságokat, amelyekről Lewis Hamilton említést tesz.

A hétszeres világbajnok idén több ízben is beszélt arról, hogy egy másik autó mögött haladva látja, hogy  hol marad le, és azt is, hogy miben viselkedik másképp az az autó az övéhez képest, például Kanadában is nagyon egyértelműen megfogalmazta, hogy a Red Bull és az Aston Martin hátsó futóműve is egészen másképp dolgozik, mint a Mercedesé.

Leclerc szerint később is történt ilyen:

f1-leclerc-hamilton-ferrari-mercedes-austin



„Mexikó után beszéltem Lewisszal, és azt monda, hogy ő pontosan látja, hogy Max autója hol jobb” – mondta Leclerc, de kitért arra is, hogy ő ilyen megfigyelésekkel nem tudott előállni.

„Ez talán igaz az esetében, de meg kell mondanom, hogy én nem tudok felismerni részleteket. Milliméteres különbségekről beszélünk hasmagasságban, vagy futóműmozgásban. Persze lehet látni, hogy egy autó puhább vagy keményebb futóművet használ, és hogy hol nyer időt hozzád képest” – magyarázta.

„De én szívesebben nézek belsőkamerás felvételeket. Ott láthatóak a pilóta sisakjáról, hogy az autó mit csinál és mit nem csinál a pályán” – tette hozzá a monacói.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: