Háború

Támadás alatt az oroszországi Belgorod régió - kormányzó

Lövöldözés folyik az orosz és az ukrán erők között egy határ menti faluban - közölte Vjacseszlav Gladkov.

2023.12.17 13:06ma.hu

A Belgorodi területen lévő orosz Terebrino falut ukrán erők támadták meg - közölte vasárnap Vjacseszlav Gladkov helyi kormányzó. A falu mindössze mintegy 2 kilométerre fekszik az ukrán határtól.

Terebrino, valamint a határ mentén több más helység is tüzérségi tűz alá került, a külvárosban pedig tűzharc tört ki az orosz és ukrán csapatok között - mondta a kormányzó. A lövések károkat okoztak a villanyvezetékekben, ami több más település áramellátását is megzavarta.

Gladkov nem részletezte a támadó erők nagyságát, csak annyit közölt, hogy a helyzet továbbra is "az illetékes hatóságok ellenőrzése alatt" van.

A délnyugati Belgorodot - más, Ukrajnával határos orosz régiókkal együtt - többször érte csapás Moszkva és a szomszédja közötti konfliktus során, a határ menti városokat drónok, rakéták és tüzérségi csapások érték.

A legutóbbi nagyobb incidens múlt kedden történt, amikor egy ukrán Tochka-U taktikai ballisztikus rakétát lőttek le a régió felett. Orosz tisztviselők következetesen azzal vádolják Ukrajnát, hogy a határ menti polgári infrastruktúrát veszi célba, amit terrorizmusnak ítélnek.

Az ukrán erők több kisebb rajtaütést is végrehajtottak orosz területen, amelyek közül Belgorod régió volt az egyik leginkább érintett terület. A behatolások azonban nem jártak érdemi katonai hatással, Moszkva szerint csak civil áldozatokkal jártak Oroszország számára, és súlyos veszteségeket okoztak a támadó ukrán erőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.