DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

„Kínos volt az F1-nek a Wolff-ügy” – Vasseur

Fred Vasseur szerint jobb lett volna, ha az FIA csendben lefolytatja a vizsgálatát és nem ad ki róla egy előzetes közleményt.

Kínosnak nevezte az F1-es szezonzáró után, az FIA-díjátadó hetében kirobbant Wolff-ügyet Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke.

A francia szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség kezelhette volna másképp is az ügyet: mint ismert, az FIA a BusinessF1 cikkére hivatkozva indított vizsgálatot Toto és Susie Wolff vélt összeférhetetlenségével kapcsolatban, erről kiadott egy közleményt is, majd az F1 és az összes csapat összezárt Wolffék előtt ebben az ügyben, a Mercedes és a Wolff család jogi válaszlépéseket helyezett kilátásba, az FIA pillanatok alatt lezárta a vizsgálatát azzal, hogy nincs összeférhetetlenség, majd Mohammed ben Sulayem FIA-elnök lemondta a nemzetközi sajtótájékoztatóját a szövetség évzáróján.

„Szerintem minden ilyen történet meglehetősen kínos a sport számára” – mondta Vasseur a Ferrari évzáró eseményén, Maranellóban.

f1-ferrari-vasseur



„Ez egy cikk egy újságban, ami nem tudom, hogy a helyes szó-e, és ebben a helyzetben, amikor egy személyről van szó, nagyon óvatosan kell megválogatni, hogy mit mondunk. Helyénvaló lett volna az FIA-tól, hogy az első és második közlemény közötti rövid időtartamot inkább a vizsgálatra használta volna, hogy ne legyenek rossz következmények” – fogalmazta meg a véleményét a Scuderia F1-es csapatvezetője.

Vasseur szerint egyébként régen látott egységet hozott ez a dolog az F1-es csapatok között:

„Minden csapat nagyon egységesen lépett fel, és számomra az volt az első tanulság, hogy képesek vagyunk együttműködni. Nem túl gyakori, hogy még a Red Bull is támogatja Totót, szóval ezt fel kell jegyeznünk” – tette hozzá mosolyogva.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: