DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Sainz és Leclerc is sokáig maradhat a Ferrarinál

Frederic Vasseur utalást tett arra, hogy akár 2027-ig is változatlan maradhat a Scuderia pilótafelállása.

A szezon végeztével azonnal megérkeztek a találgatások a pilóták jövőjét illetően, s Sergio Perez mellett az egyik legfontosabb kérdés az lesz, hogy a Ferrari hosszabbít-e két versenyzőjével.

Leclerc gigaszerződése

Charles Leclerc esetében ez aligha kérdés, legfeljebb a monacói mondhatná azt, hogy köszöni szépen, de elege lett az olaszokból, de ebben az esetben neki sem nagyon jutna hely másik élcsapatban. Leginkább az szolgáltathat beszédtémát, hogy Carlos Sainz jövője mi hoz.



Azt már korábban megírtuk, hogy Leclerc-nek gigaszerződést ajánlott a Ferrari, amely a hírek szerint 2030-ig szólna, miközben Sainznak csak egyéves hosszabbítást ajánlottak, aki ennél hosszabb távra szeretné elkötelezni magát.

Sainz is maradhat

A Ferrari fioranói karácsonyi ebédjén, ahol szó esett a 2024-es Ferrari bemutatásának dátumáról is, Frederic Vasseur csapatfőnök arra tett utalást, hogy ők is hajlanak a hosszabb egyezség felé.

„Voltak már megbeszéléseink és megkezdtük a tárgyalásokat, de rengeteg időnk van még, főleg ha azt nézzük, hogy a Mercedes csak augusztusban erősítette meg a pilótáik hosszabbítását” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

„Két versenyzőnk van és két autónk. Mindkettejük nagyjából ugyanannyi pontot szerzett az éven. Ha a két megfelelő versenyző áll a rendelkezésemre 2024-re, akkor 2025-re, 2026-ra és 2027-re is meg akarom őket tartani” – szögezte le Frederic Vasseur.

Korábban voltak olyan híresztelések, melyek szerint a Ferrari azért kínált csak egyéves szerződést a spanyolnak, mert nyitva akarták hagyni maguknak azt a lehetőséget, hogy leigazolják Lando Norrist az új szabályok beköszöntére, amikor is lejár a brit szerződése a McLarennél.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: