Döbbenetes részletek derültek ki a hat éve eltűnt brit kisfiú életéről

Vágólapra másolva!
Az Origo korábbi cikkben már beszámolt arról, hogy megtaláltak egy hat éve eltűnt brit kisfiút Franciaországban. Alex Batty 2017-ben tűnt el, amikor Spanyolországban nyaralt az édesanyjával és a nagyapjával. Döbbenetes részletek derültek ki arról, hogy mi történt a gyerekkel az elmúlt hat évben.
Vágólapra másolva!

A fiút egy hete találták meg. Egy futárcég alkalmazottja vitte be őt a rendőrségre, aki szerdán kora reggel vette észre őt a Pireneusok lábánál lévő úton.

Mi történt, amikor Alex eltűnt?

Alex 2017. szeptember 30-án édesanyjával, Melanie Battyvel és nagyapjával, David Battyvel Spanyolországba utazott. (Abban az időben mindkét felnőttől elvették a kisfiú felügyeleti jogát).

A nyaralást Alex anyai nagymamájával, Susan Caruanával egyeztették, aki egyben a gyermek törvényes gyámja.

Malagába repültek, de a rendőrség úgy véli, hogy ezután a malagai kikötőn keresztül a marokkói Melilla felé vették az irányt. Alex eltűnését 2017. október 8-án jelentették be.

A manchesteri rendőrség ekkor kiterjedt nyomozást folytatott.

A szülők alternatív életmódot kerestek

A szülők korábban, 2014-ben Alexszel együtt Marokkóban éltek egy kommunában. A francia hatóságok Alex rokonainak életmódját nomád életmódnak nevezték, a család Marokkóból Spanyolországba, majd Franciaországba utazott.

2018-ban a nagymama azt nyilatkozta, hogy szerinte azért mentek el, hogy alternatív életmódot keressenek.

ALEX EDDIG A PIRENEUSOK TÁVOLI VÖLGYEIBEN TARTÓZKODOTT, DE NEM ÁRULTA EL, HOL VAN AZ ÉDESANYJA, ÉS AZT SEM, HOGY PONTOSAN HOL ÉLT.

A Gite de la Bastide egyike annak a maroknyi kőháznak, amely egy kis falucskában található a Pireneusok lábánál. A tulajdonosok, Frederic Hambye és Ingrid Beauve azt írták, hogy

Alex ételért és szállásért cserébe alkalmi munkákat végzett ott.

Bár az édesanyja nem ott lakott, Alex többször elment oda, hogy csatlakozzon hozzájuk. Elmondták, hogy a fiú utoljára idén nyár elején tért vissza - írta a Sky.

Alex elmondta nekik, hogy vissza szeretne térni a normális életbe, ezért segítettek neki helyet találni egy iskolában, de megtudták, hogy hivatalos személyi igazolványra van szüksége a beiratkozáshoz, amivel nem rendelkezett.

A házaspár elmondta, hogy amikor Alex távozott azt mondta nekik, hogy az édesanyjához megy.

A rendőrség közölte, hogy alaposabban fel kell deríteniük az eltűnésének körülményeit, mielőtt döntenének arról, hogy indítanak-e büntetőeljárást. Alex édesanyjának holléte továbbra is ismeretlen, bár a francia ügyészek szerint Alex azt mondta nekik, hogy a nő Finnországba akarta vinni őt - írta a BBC.