DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

„Az új Ferrarinak minden terepen meg kell állnia a helyét” – Sainz

Rengeteg erőssége volt az SF-23-nak Carlos Sainz szerint, azonban ezeken a területeken kicsit visszább kell lépniük, hogy mindenhol gyorsak legyenek.

Az olasz Corriere dello Sport magazin szellőztette meg elsőként azt, amiről már mi is beszámoltunk: február 13-án mutatja be 2024-es versenygépét a Ferrari. Az olaszok elsőként jelentették be a bemutatási dátumot.

Carlos Sainz úgy érzi, hogy vannak olyan részei a 2023-as autónak, amit magukkal visznek a jövő évi technikához, de sokat kell változtatniuk. Maga Frederic Vasseur is megerősítette, hogy a 2024-es autó 95%-ban eltér majd az ideitől.

Egy mindenhol gyors autó kell a Ferraritól

A spanyol versenyző – aki akár 2027-ig is a Scuderia pilótája maradhat – a DAZN televíziós csatornának nyilatkozott a fejlesztés alatt álló 2024-es Ferrariról.



„Az idei autó legnagyobb erősségei közé tartozott az egyenesbeli sebesség, a fékek hatékonysága és a rövid, 90 fokos kanyarokban való viselkedés, emellett a rázóköveken is egyre jobbnak érződött az SF-23 a szezon előrehaladtával. Szóval volt sok erős pontja az autónak.”

„Azonban én úgy látom, hogy ha egy igazán jó autót akarunk, ami egész szezonban versenyképes, akkor le kell mondanunk néhány erősségünkről ezek közül, hogy elérjük, mindenhol gyors legyen – különösen a versenyeken.”

A Ferrari három ponttal lemaradva a Mercedestől végzett a konstruktőri világbajnokság harmadik helyén, de a két csapat együtt sem szerzett annyi pontot 2023-ban, mint a diadalmaskodó Red Bull. Sainz szerint azonban a jövőre nézve ez nem jelent semmit.

„Bízom ebben a csapatban. Szerintem megvannak a megfelelő eszközeink és embereink a gyárban ahhoz, hogy akár egyetlen tél alatt megfordítsuk a dolgokat. Idén is voltak olyan pályák, ahol három tizeddel győztük le őket a pole-ért. Az előző autó egy igazi fenevad volt az időmérőkön, de most át kell alakítanunk egy olyan versenygéppé, ami minden terepen megállja a helyét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: