DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

„Oscar kihívást jelent Landónak” – McLaren

Zak Brown úgy érzi, Daniel Ricciardo nem tudta rendszeresen megközelíteni a fiatal brit pilótát házon belül, az ifjú ausztrál esetén azonban más a helyzet.

Daniel Ricciardo 2021-ben és 2022-ben versenyzett a McLarennél, és bár előbbi szezonban szerzett egy váratlan győzelmet Monzában, összességében néhány hasonló villanást számítva csalódáskeltő teljesítményt nyújtott. Emiatt a wokingiak idejekorán szerződést is bontottak az ausztrál pilótával, aki így eleinte ülés nélkül maradt a 2023-as évadra.

f1-norris-piastri-mclaren



A többszörös nagydíjgyőztes helyét Oscar Piastri vette át a McLarennél, és noha minden tekintetben elmaradt ő is Lando Norristól – főleg a versenytempó terén kell még fejlődnie a fiatal pilótának –, sokkal közelebb tudott kerülni a brithez, mint elődje.

Így látja ezt Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója is: „Lando számára nem jelentett rendszeresen kihívást a csapattársa az előző néhány évben. De úgy gondolom, Oscar most éberen tartotta Landót” – fogalmazott a Track Limitsnek Brown, aki azt is elmagyarázta, miért jelent előnyt számukra a Norris–Piastri párosítás:

„Úgy vélem, az előny az, hogy mindketten hasonló versenyautót szeretnek, úgyhogy egyforma, konzisztens visszajelzéseket kapunk kettejüktől. Az utolsó dolog, amit szeretnél, hogy az egyik versenyző azt mondja, hogy alulkormányzottabb autót szeretne, míg a másik azt, hogy túlkormányzottabbat, és olyankor mit teszel? Szóval szerint előnyt kovácsolunk abból, hogy két rendkívül gyors versenyzőnk van, akik értenek a technikai részletekhez is.”

f1-norris-piastri-mclaren-2

Brown örül Ricciardo sikereinek

Mindeközben Ricciardo a szezon közben még visszakerült az F1-es mezőnybe, miután az AlphaTauri elküldte az alulteljesítő Nyck de Vriest. A rutinos ausztrál a Red Bull kötelékeiben sokkal inkább régi önmagát idézte, mint a mclarenes korszakban látott pilótát, ennek pedig Brown is örült, hiszen a 2021-es Olasz Nagydíjon aratott diadala miatt mindig kedves emlékeket fog őrizni Ricciardóról:

„Nagyszerű látni, hogy Daniel ennyire jól teljesít az AlphaTaurinál, mivel egy nagyon remek srác. Ő szerezte meg nekem az első futamgyőzelmemet. Mindig is nagyon fogom őt kedvelni.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: