DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Hírösszefoglaló

A ferrarisok jövője, bekeményítő FIA – hétfői F1-es hírek

Vasseur szerint kínos volt a Wolff-ügy, Verstappen nem aggódik a Red Bull saját F1-es motorja miatt, Alonso Strollt méltatta: egy helyen a nap fő hírei.

Indítsuk nap végi összefoglalónkat azzal, hogy megjelent a Pitwall című műsorunk idei utolsó hagyományos adása, benne az elmúlt hét legfontosabb F1-es és nem F1-es történéseivel és híreivel, így többek között a nevezési listával, az átalakuló 2024-es Ferrarival, a Hülkenberget akaró Audival és a WRC új pontrendszerével – nézzétek meg műsorunkat a YouTube-csatornánkon:

A Ferrari nem csak a műsorunkban került ma szóba, hiszen Frederic Vasseur utalást tett arra, hogy mind Charles Leclerc, mind Carlos Sainz még évekig a Scuderia versenyzője maradhat – minderről bővebben itt írtunk. A maranellóiak F1-es csapatvezetője egyúttal arról is kifejtette álláspontját, hogy szerinte kínos volt az F1-re nézve, ahogy az FIA kezelte a múltkori Wolff-ügyet.

Közben az FIA még keményebb fellépést szeretne: a Szövetség célja, hogy olyan rendszert alakítsanak ki, hogy előzetes értesítés nélkül, gyakorlatilag bármikor azonnal ellenőrizhessék a csapatok központjait, hogy ott minden a szabályoknak megfelelően zajlik-e – részletek ide kattintva.

Max Verstappen nem tart attól, hogy a Red Bull elszúrja a 2026-os szezonra készülő, első saját gyártású motorját: a háromszoros F1-es világbajnok szavai itt olvashatók.

f1-evpilotaja-verstappen



A Mercedes háza tájáról visszafogottan optimista nyilatkozat érkezett a 2024-es esélyeik kapcsán: James Allison technikai igazgató szerint nagyot lépnek előre az új autóval, és reméli, hogy újra világbajnoki címekért harcolhatnak, de tudja, hogy a történelem nem ezt ígéri.

Fernando Alonso elismeréssel beszélt Lance Stroll hozzáállásáról: noha eredmények terén csúnyán kikapott a csapattárstól, a kétszeres F1-es világbajnok mégis méltatta a kanadait – bővebben itt.

A McLarent irányító Zak Brown úgy érzi, Daniel Ricciardo nem tudta rendszeresen megközelíteni házon belül Lando Norrist az előző években, Oscar Piastri esetén azonban más a helyzet – sőt, azt is elmondta, miért előnyös számukra a fiatal brit és ausztrál párosa.

f1-alpine-befekteto

Lezárult a 200 milliós részvény eladása az Alpine-nál – minderről itt írtunk részletesebben.

Írtunk két új utcai F1-es helyszínről is. Egyfelől ismét felröppentek olyan pletykák, hogy New York is versenyt rendezne; míg az utóbbi hetekben többször emlegetett madridi pálya kapcsán idősebb Carlos Sainz beszélt arról, hogy nem lenne tragédia szerinte, ha kikerülne a naptárból emiatt a barcelonai helyszín.

Végezetül egy kis ünnepi hangolódás. Már évek óta hagyomány a Formula-1-ben, hogy a versenyzők megajándékozzák egymást az évadzárón a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából. Az idei videó most érkezett meg, és Lewis Hamilton kivételével mindenki részt is vett az ajándékozásban – a videó IDE kattintva tekinthető meg.

S ha már karácsonyi ajándékok: felhívjuk mindenkinek a figyelmét, hogy aki szeretné, hogy a fa alá kerüljenek termékeink – mint például a Száguldás és cirkusz vagy az Autósport évkönyv 2023-as kiadása, esetleg a 2024-es F1-es falinaptárunk –, azok legkésőbb keddig rendelhetik meg őket a Formula.hu webshopjában!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: