Vesztegetéssel akarta lerövidíteni a közmunka büntetést egy férfi

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Vesztegetés miatt kerülhet börtönbe az a férfi, aki a kijelölt veszprémi munkahelyén pénzzel akarta kiváltani a még ledolgozandó közmunka büntetését januárjában.
Vágólapra másolva!

A férfit egy korábbi ügy miatt a bíróság közérdekű munkára ítélte, melynek nagyobb részét teljesítette, ám

miután 2020 februárjában börtönbüntetést rendeltek el vele szemben, szabadulása után nem volt a számára kijelölhető munkahely, pedig még további 88 órát kellett volna ledolgoznia.

A kormányhivatal végül tavaly júliusban jelölt ki számára új munkahelyet Veszprémben, ahol az utcákat kellett takarítania. A férfi azonban

a munkát sem vette fel a kijelölt időben, majd rendszeresen orvosi igazolásokkal mentette ki magát a munka alól, így végül 2022. december közepén még mindig 53 óra hátraléka maradt.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi a hátralévő óraszámot szerette volna lerövidíteni, ezért január közepén felhívta a munkaóráinak igazolására jogosult művezetőt, és

megkérdezte, mennyi pénzért lenne hajlandó hamis igazolást adni neki.

Miután a művezető elutasította a férfi kérdését, az még szívességi alapon is próbálta rávenni az igazolásra, illetve a ténylegesnél több munkaóra feltüntetésére.

A próbálkozás nem járt sikerrel, sőt, a cég megszüntette a foglalkoztatását

és az iratanyagát visszaküldte a kormányhivatalnak.

Az ügyészség a visszaeső férfival szemben börtönbüntetés kiszabását javasolta a Veszprémi Törvényszéknek, és hogy ezt beismerő vallomás esetén 2 és fél évben határozza meg.

Néhány hónappal ezelőtt pedig egy részeg sofőr próbálta elkerülni a büntetést azáltal, hogy megvesztegeti a rendőröket, azonban ennek sem volt sikere. Néhány évvel ezelőtt egy moldáv férfi akarta megvesztegetni a határőrt, hogy ne büntesse meg a szabályszegései miatt.

Forrás: Ügyészség