DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Ezért lehet jobb 2024 az Aston Martin számára

A fejlesztési verseny elvesztése mellett más dolgok is hátráltatták az idei F1-es szezonban az Aston Martint, melyek jövőre már nem jelentenek akadályt.

Fernando Alonso és az Aston Martin F1-es csapata bombaformában kezdték az évet: eleinte egyértelműen ők voltak a legközelebb a Red Bullhoz, számos dobogót szereztek, sőt Monacóban a győzelemért is harcban álltak. Ám a teljesítmény ezt követően visszaesett, s bár később is összejött még két dobogó, a zöldek végül csak a konstruktőri bajnokság ötödik helyén végeztek, ami Monaco magasságában még elképzelhetetlennek tűnt.

A kétszeres világbajnok spanyol klasszis elmondása szerint a fejlesztési versenyben összeszedett lemaradás mellett az is hátráltatta őket, hogy akkora koncepcióváltást jelentett az idénre behozott AMR23, hogy egyáltalán nem tudták használni a 2022-es adatokat – jövőre viszont ez máshogy lesz…

alonso-singapore



„Egyszerűen minden könnyebb lesz. Már az első naptól kezdve a teljesítményre és a felkészülésre tudunk koncentrálni” – nyilatkozta a spanyol. „Nagyon erős alapokat hozunk 2023-ról, amivel dolgozhatunk, így amikor megérkezünk egy-egy versenyre, a munka az idei év optimalizálásáról fog szólni.”

„A 2022-es autó talán nem volt elég jó referencia számunkra az idén, így sok hétvégén a nulláról indultunk.” – folytatta a 42 esztendős versenyző. „A 2024-esnek könnyebbnek kell lennie a felkészülés szempontjából, és jobban tudunk a részletekre koncentrálni” – tette hozzá Alonso, akinek személy szerint is könnyebb dolga lesz azáltal, hogy már nem az első évét tölti Silverstone-ban:

alonso-interlagos-1

„Segíteni fog, hogy ez már a második évem a csapatná Nem kell sok mindent megtennem, amit az év elején még kellett. Nem kell minden archoz nevet rendelnem; nem kell üléspróbákat végeznem, megtanulnom a terminológiát és minden mást, amire szükséged van, ha új versenyzőként érkezel meg egy csapathoz.”

Alonso egyébként szokásához híven a téli szünetben sem csak lazát: tegnap a közösségi médiában közzétett egy képet, amelyen büszkén áll a gokartja mellett saját versenypályáján, melynek hat éve megdönthetetlennek tűnő pályacsúcsát írta felül.

alonso-gokart

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: