Szijjártó Péter: A magyar kormány határozottan elutasítja az EU migrációs csomagját

Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
Magyarország a lehető leghatározottabban elutasítja a migrációs és menekültügyi paktumot, amelyről politikai megállapodásra jutottak az Európai Unió társjogalkotó intézményei - emelte ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető a szlovák kollégájával, Juraj Blanárral tartott közös sajtótájékoztatóján a brüsszeli alkuval kapcsolatos újságírói kérdésre reagálva élesen szembehelyezkedett az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói között létrejött egyezséggel.

Arra a kérdésre, hogy Magyarország a migrációs paktum "krízisrendelete" alapján befogadhat-e majd menedékkérőket, vagy fizet-e inkább helyettük fejenként 20 ezer eurót, a miniszter azt válaszolta, hogy senki nem kényszerítheti rá hazánkra, hogy bárkit is beengedjen.

- húzta alá.

Szijjártó Péter Forrás: Facebook

Elutasítjuk ezt a migrációs paktumot, nem fogunk ide beengedni senkit akaratunk ellenére

- szögezte le.

Szijjártó Péter ezután hangsúlyozta, hogy se Brüsszelből, se sehonnan nem mondhatják meg, hogy mi ide kiket engedjünk, és a lehető leghatározottabban visszautasítjuk, hogy ezért megbüntessenek minket.

- jelentette ki.

A miniszter hozzátette, hogy jó lenne, hogyha távol tartanák magukat ettől, és ha nem is próbálnának ránk kényszeríteni semmilyen, általunk el nem fogadható migrációs kényszerintézkedést.

A migrációs és menekültügyi paktumot az Európai Parlament plénumának és a tagállamok kormányait tömörítő tanácsnak még hivatalosan is jóvá kell hagynia.