Lamborghinit kaptak a rendőrök, ez most a világ egyik legdrágább rendőrautója - fotó

l
Vágólapra másolva!
Nemcsak látványos és erős, de a világ egyik legdrágább rendőrautója is az a Lamborghini, amelyet a közelmúltban vett át az olasz rendőrség.
Vágólapra másolva!

Egy speciálisan felszerelt, 666 lóerős Lamborghini Urus Performantét kapott az olasz rendőrség közúti szolgálatra. Az Állami Rendőrség (Polizia di Stato) és a Lamborghini kapcsolata 2004-ig nyúlik vissza, amikor a rendőrök megkapták az első Gallardót, amelyet később a Huracan váltott fel. Az utóbbiból jelenleg kettő üzemel: egy Rómában és egy Bolognában - írta a Kreszvaltozas.hu.

Forrás: Polizia di Stato

Az Urus Performante, amelyet most vehettek át az olasz rendőrök, 666 lóerős, a V8-as motor 3,3 másodperc alatt gyorsítja fel az autót 100 km/h-s sebességre. Az utasteret felszerelték olyan nélkülözhetetlen tartozékokkal, mint a fegyvertartó állvány, a hátsó szélvédőn pedig egy lehajtható, digitális üzeneteket megjelenítő panelt helyeztek el.

A csomagtartóban speciális rekeszt alakítottak ki a sürgősségi felszerelések, valamint egy defibrillátor számára. Az új autót Campania (Nápoly) és Basilicata (Potenza) közigazgatási régiójának közlekedésrendészeti osztályához rendelték.