A Tűzfalcsoport közvetlen kapcsolatot tárt fel Soros és Karácsony embere között

Korányi Dávid, Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Soros György és Korányi Dávid, illetve az Action for Democracy között sokáig nem volt kimutatható és egyértelmű kapcsolat. Eddig! Most viszont a Tűzfalcsoport bemutatta, hogy miképp pénzeli Korányi alapítványa – ráadásul az, amelyik a magyar választási kampányban is százmilliókat tolt bele – Soros szlovákiai hálózatát.
Vágólapra másolva!

Az Action For Democracy nevű szervezetet nem kell bemutatni, ők voltak azok, akik több százmillió forintot fektettek a magyar baloldalba. Ráadásul mindezt külföldi pénzből.

Az elmúlt időszak egyik fő kérdése volt, hogy az Action for Democracy civil szervezeteken keresztül finanszírozta-e a hazai baloldal országgyűlési választási kampányát több mint négymilliárd forint értékben?

Akkor buktak le, amikor idén június végén nyilvánossá vált az a Nemzeti Információs Központ által készített elemzés, amelyben teljes egészében felfedték az Amerikából és Svájcból érkezett, a magyar választási kampányra szánt külföldi pénzek útját.

A dokumentumok alapján kijelenthető, hogy durva beavatkozás történt hazánk belügyeibe, amelyben kulcsszerepet játszott az Action for Democracy is.

Megállapítást nyert az is, hogy lényegében a baloldalt külföldi hatalmak, szervezetek, pénzemberek megpróbálták helyzetbe hozni itthon. Az Action for Democracy 3,176 milliárd forintot utalt Magyarországra, egy svájci alapítványtól pedig további kilencszázmillió forint érkezett az Oraculum 2020 Kft-hez, a DatAdat-hoz, és más szereplőkhöz. Az egész ügyben közvetetten érintett Karácsony Gergely 99 Mozgalma is.

Karácsony Gergely Forrás: Mirkó István

Az Action for Democracy (A4D), weboldalán fellelhető beszámoló szerint az amerikai egyesület anyagi forrásainak 80 százalékát Magyarországra utalta. Ráadásul a kampányidőszakban. Saját bevallásuk szerint 2022-ben a szervezet 11,2 millió dollárnyi adományt osztott szét, és ebből 8,8 millió dollár érkezett magyarországi szereplőkhöz.

Az Action for Democracy pénzmozgásai Forrás: Tűzfalcsoport

A fenti diagrammon is jól látható, hogy valójában az egész A4D Magyarországra fókuszált. Az ő igazi műveleti területük hazánk volt. Márki-Zay Péter mozgalma, a Közélet Iskolája, a Nyomtass Te Is! mozgalom és egy nagyon rejtélyes mozgalom kapta a források nagy részét.

A következőképpen:

• a Közélet Iskolája - 15 ezer dollárban részesült,
• Nyomtass Te Is! mozgalom - 55 ezer dollárt kapott,
• Márki Zay Péter mozgalma - 5,139 millió dollárt kapott,
• helyi COVID és LMBTQ-referendum kampányra pedig - 3,191 millió dollárt költöttek el.

Ez az utolsó tétel a legsejtelmesebb, hiszen lényegében Korányiék a beszámolójukban nem nevezik meg a konkrét szervezetet, akiknek utaltak 3 millió dollárt (átszámolva 1 055410 084 forintot).

2024-re a más Soros-szervezeteket is elkezdik pénzelni?

De Korányiék 2024-re megnagyobb fokozatra kapcsolnak, és egyenesen Soros György európai szervezeteinek a finanszírozását vették át.

Ugyanis az történt, hogy a szlovák parlamenti választások előtt bejelentették, hogy megfinanszírozzák a pozsonyi székhelyű Nyílt Társadalomért Alapítványt, 4 másik liberális szervezettel egyetemben.

Korányi Dávid minderről egy nyilatkozatot is közzétett, és azt mondta, hogy

Illetve arról is írt, hogy céljuk visszaszorítani a hamis, félelmet keltő és megosztó politikai narratívákat. Így kapott amerikai támogatást a szlovák Soros Alapítvány is.

A jelenség már csak azért is érdekes, mert eddig nem volt arra példa, hogy ennyire nyíltan vállalják Korányiék és vele együtt Karácsonyék, hogy egy követ fújnak Sorossal. Egész eddig ennyire egyértelmű kapcsolat a két szereplő között nem volt kimutatható.

Lengyelországban is pont a választások előtt kezdtek el szervezeteket támogatni

De az is elég árulkodó, hogy a Korányi-féle A4D a lengyel választások előtt 12 lengyel civil szervezet is megtámogatott, amelyek kivétel nélkül mind a liberális politikai erőket támogatták.

Az AFD weboldalán közzétett lista szerint mind a szlovák, mind a lengyel hálózatot közvetlenül a választási kampány előtt kezdték el pénzelni, ami arra enged következtetni, hogy céljuk a fenti országok belügyeibe való beavatkozás volt.

Korányi Dávidék és Soros Györgyék ténykedése Közép-és Kelet Európában nem újkeletű. Jól látható, hogy Amerikából folyamatosan átszervezik, bővítik, elrejtik azokat a donorokat, akik aktívan beavatkoznak választások előtt egy-egy ország belügyeibe. Ahogy Magyarországon 2022-ben, úgy 2023-ban Szlovákiában és Lengyelországban is aktívan és tevékenyen részt vettek egyes politikai szervezetek oldalán.

Továbbra sem tudni, hogy az Action for Democracy-nek és Korányinak honnan van annyi pénze, hogy ilyen komoly geopolitikai természetű régiókban ekkora volumenű műveletet tudjanak végrehajtani.

Korányi Dávid és Karácsony Gergely Forrás: facebook / Karácsony Gergely

Egy biztos, Soros alaposan átszervezi a hálózatát, erre már több jel is mutat, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy Karácsony Gergely emberére továbbra is a kijárófiú szerep hárul, vagy a közelgő önkormányzativálasztási kampányban újra aktivizálják, és fontos feladattal bízzák meg.