Folytatódik a Momentum-összeomlás: Fekete-Győr és Gelencsér után most Donáth Anna vált nevetségessé

Vágólapra másolva!
A Brüsszelben folyamatosan Magyarország ellen kampányoló, súlyos magánéleti botrányokkal terhelt Donáth Anna egy szánalmas színjáték után puccsszerűen átveszi a szétesés szélére került Momentum irányítását.
Vágólapra másolva!

Meg kell újítanunk az ellenzéket, ezért visszatérek a Momentum elnökének – közölte nevetséges nagyképűséggel Donáth Anna közösségi oldalán szerdán, percre pontosan ugyanakkor, amikor Gelencsér Ferenc, a párt eddigi elnöke – szintén Facebook-oldalán – bejelentette, hogy lemond az elnöki pozícióról.

A két bejegyzés tehát egyszerre született meg,

vagyis Donáth Anna még meg is alázta a kétségkívül értelmezhetetlen teljesítményt nyújtó Gelencsért, hogy még a látszatát is elkerülje annak, hogy az eddigi elnök magától mondott le. Ráadásul Donáth egyetlen szóval sem említette meg bejegyzésében Gelencsért.

Donáth Anna személyében most egy olyan politikus kerül újra a Momentum élére, aki európai parlamenti képviselőként

Brüsszelben folyamatosan Magyarország ellen lobbizik, botrányt botrányra halmoz, és a családja több generáció óta a kommunista, globalista elitet szolgálja.

Nem kell sokat visszatekintenünk az időben, éppen november végén írtunk róla legutóbb, hogy Donáth Anna hazánk megbüntetését követelte Brüsszelben.

Donáth Anna rendszeresen hazánk megbüntetését követeli Brüsszelben Fotó: Hirling Bálint - Origo

Mint azt egy Facebook-posztban kifejtette:

arra kérte az Európai Bizottságot, hogy olvassa át a szuverenitásvédelmi törvényt, a jogszabály elfogadása esetén pedig „a Bizottság indítson kötelezettségszegési eljárást, és követelje meg a magyar kormánytól az uniós jog betartását.

De az is köztudott, hogy Donáth – Gyurcsánynéval és Cseh Katalinnal egyetemben – folyamatosan azon dolgozik Brüsszelben, hogy Magyarország ne kaphassa meg a neki járó uniós forrásokat.

Családi hagyomány a globalizmus, az idegen érdekek képviselete

Ahogy arról már az Origo is írt,

Donáth elkötelezett internacionalista, holland férje van, az Európai Bizottságnál gyakornokoskodott, Amszterdamban is folytatott egyetemi tanulmányokat, dolgozott Soros György által támogatott NGO-ban is, nyíltan bevándorláspárti, LMBTQ-lobbista és rendszeresen szavaz Magyarország érdekei ellen az Európai Parlamentben.

Mindez kiváló ajánlólevél azoknak, akik a nemzetállamok jelentéktelenítésével egy brüsszeli központú európai birodalom létrehozásán dolgoznak. Ez azonban Donáthéknál már családi hagyomány.

Donáth Anna nagyapja, Donáth Ferenc az 1932-es, tandíjreform-mozgalomnak álcázott megmozdulás egyik vezetője volt, később az egész fővárosi felsőoktatási kommunista csoport főszervezője lett. Rajk László javaslatára 1934-ben „Kopasz" fedőnéven felvették az akkor föld alatti, azaz illegális kommunista pártba. Budapest szovjet megszállása után, 1945-től bekapcsolódott a Magyar Kommunista Párt (MKP) működésébe, 1949 és 1951 között a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának tagja volt.

Donáth Ferenc 1948 januárjától egészen 1951 februárjáig Rákosi titkárságvezetőjeként a rettegett pártfőtitkár „szeme és füle" volt.

Később megtört a bizalom, és 1951 elején Donáthot elnyelte az a gépezet, amelynek addig ő maga is működtetője volt: elvitte az ÁVH. Az egykori hazai kommunisták elleni főperben 15 év börtönre, később, a Nagy Imre-perben 12 év börtönre ítélték mint másodrendű vádlottat, de két év múlva egyéni kegyelemmel szabadult.

A rendszerváltás előtti években Donáth Anna nagyapja az SZDSZ alapítóinak egy jelentős részével mozgott együtt.

Donáth Lászlónak szexuális zaklatási botránya okozott felháborodást Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Donáth Anna apja, Donáth László evangélikus lelkész 1994 és 2010 között – párton kívüli jelöltként – az MSZP országgyűlési képviselője volt, majd

szexuális zaklatási botránya okozott felháborodást.

Gyurcsány Ferenc bizalmasát, a volt MSZP-s politikust legutóbb júniusban mondta ki a II. és III. Kerületi Bíróság első fokon bűnösnek Forrás: Origo

Gyurcsány Ferenc bizalmasát, a volt MSZP-s politikust legutóbb júniusban mondta ki a II. és III. Kerületi Bíróság első fokon bűnösnek kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett szeméremsértés, valamint testi sértés vétségében.

A vád szerint ugyanis még 2019-ben több alkalommal szexuálisan zaklatta, fogdosta és egy vita hevében fojtogatta is az általa vezetett szeretetház egyik dolgozóját.

Hivatalos személy elleni erőszak lehet a vád Donáth Anna ellen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága előtt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügyben tavaly februárban végeztek házkutatást Iványi Gábor alapítványánál, amikor

– áll az ügyészség közleményében. Hozzátették, az érintettek az erőszakos cselekményüket akkor hagyták abba, amikor a helyszínre az eljárási cselekmény akadályozása miatt kihívott rendőrök megérkeztek.

Ezért a felmerült bizonyítékok alapján

A büntetőeljárás országgyűlési képviselővel, illetve európai parlamenti képviselővel szembeni lefolytatására – így a tényállás részleteinek további tisztázására – a mentelmi joguk felfüggesztését követően nyílik lehetőség.

Ócska színjátékkal próbálják leplezni, hogy Gyurcsány utasítását követik

Bár Donáth Anna gyakran értekezik arról, hogy nem akar egy listán lenni a Gyurcsány-párttal, ez csak egy színjáték. A saját gondolatokra soha nem képes magyar baloldal a lengyel választás eredményéből azt a következtetést vonta le, hogy nem egy, hanem két listán kell indulni, Gyurcsány - és a dollárbaloldal finanszírozói - pedig a Momentumot szemelték ki a másik listát vezető pártnak, az élére pedig Donáth Annát.

A nevetségesen tehetségtelen momentumos politikusok azonban ezt a színjátékot sem tudják végigvinni, a budapesti politikusok rendre elszólják magukat.

– közölte Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese az ATV-ben korábban, amiből az tűnik ki, hogy a Momentum marad Gyurcsány ifjúsági tagozata. Sőt, Tompos beszélt arról is, hogy a Gelencsér-féle pártvezetés megígérte neki: a Momentum nem lesz gátja az ő helybeli megállapodásainak, ami Zuglóra is érvényes, bár ott előválasztást szeretne a párt. Soproni Tamás, Terézváros polgármestere is kiállt a Gyurcsány-párt mellett, mert csak az ő segítségükkel maradhat kerületi vezető.

Donáth Anna korábban még - látszólag - élesen támadta a Gyurcsány-pártot. Később azt is mondta, hogy a Momentum nem fog közös listán indulni a DK-val, és 2022-ben is csak „befogott orral" vállalta a közös indulást velük. Mára világosan kiderült, hogy az EP-képviselő nem mondott igazat, mert mégis mindegyik polgármesterük együttműködne Gyurcsánnyal. És erre készül Donáth Anna is.