Így akarják Sorosék Ukrajnának adni a magyar pénzeket

Alexander Soros Kijevben
Vágólapra másolva!
Miért tartja vissza Brüsszel a magyaroknak jogosan járó pénzeket? Mi van a háttérben?
Vágólapra másolva!

Tegnapi televíziós interjújában Orbán Viktor elmondta:

Soros emberei mesterkednek azon, hogy a Magyarországnak járó pénzt Ukrajnába juttassák.

A helyzet

Orbán Viktor Ukrajna uniós csatlakozásáról azt mondta, hogy a magyar cél az volt, hogy meggyőzze a kormányfőket, hogy sem Ukrajna, sem az Unió nincs felkészülve a tagságra. Inkább egy stratégiai megállapodást kellett volna kötni az országgal.

A miniszterelnök szerint az sem világos, miért kell 50 milliárd euróról négy évre előre dönteni Ukrajna esetében. Ráadásul hitelből.

Mindeközben Magyarország nem kapta meg a neki járó forrásokat, és így könnyen lehet, hogy a magyarok pénze Ukrajnába kerül.

Orbán Viktor rámutatott arra, hogy az Európai Parlament Soros által irányított emberei folyamatosan zsarolják a Bizottságot, hogy ne adják oda a hazánknak járó 32 milliárd eurót, mert ezeket át akarják irányítani Ukrajnába, és ugyanezt szeretnék a Soros által irányított amerikai demokraták is. Egyelőre sikerült ebből 10 milliárdot megszerezni, de 22 milliárd sorsa még kérdéses.

A háttér

Az, hogy Sorosék Ukrajna mellett lobbiznak, nem új keletű, ahogy az sem, hogy hazánk ellen tevékenykednek.

Nemrég az Origo is írt arról, hogy a Soros-birodalom örököse, Alex Soros Ukrajnában tárgyalt, ráadásul úgy tűnt - érthetetlen módon -, mintha az EU nevében folytatna egyeztetéseket. A megbeszéléseken szó esett Ukrajna európai integrációjáról, valamint az ország gazdasági és társadalmi fellendüléséről is.

Alexander Soros leszögezte: bármi történjen a fronton vagy az Egyesült Államokban, ők továbbra is támogatják az országot.

Sorosék beágyazottsága a brüsszeli intézményekbe egyértelmű. Elég csak arra a listára gondolni, amely részletesen felsorolta Soros szövetségeseit az EP-ben. De nemrég írtunk arról is, hogy milyen Soros-féle lobbicsoportok munkálkodnak a brüsszeli intézményekben több millió dolláros költségvetéssel, hogy a globalista, LMBQ- és bevándorláspárti álláspontot erősítsék az EU-ban.

A személyesen Soros által alapított European Council on Foreign Relations (ECFR) is szerepel az Európai Unió nyilvántartásában.

Az ECFR csak szerényen külügyi témájú találkozók szervezéséről beszél a bemutatkozásában, de nyilvánvalóan igen jelentős külpolitikai befolyással rendelkezik.

Könnyen lehet, hogy ezek közrejátszanak abban, hogy az Európai Unió a reálpolitikus, észszerű megoldások helyett, az ideológiák útját választotta.

A megoldás

Ezek után nem meglepő, hogy a legutóbbi Tanács-ülés keretein belül szinte csak a Sorosék által képviselt véleményt tartották elfogadhatónak, még annak ellenére is, hogy Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatosan az volt a legerősebb érv, hogy a csatlakozási tárgyalások megkezdése egy jelzésértékű politikai üzenet, mivel az ezt megszavazók is tisztában voltak vele, hogy még

a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez szükséges feltételeket sem teljesítette Ukrajna.

Az sem meglepő, hogy a magyar miniszterelnök javaslatát, amely az EU és Ukrajna közötti stratégiai megállapodás kibővítését jelentette volna, számos előnyt kínálva ezzel Ukrajnának, sem támogatták, ehelyett az adófizetők pénzéből kialakított EU-s költségvetés terhére akartak elköteleződni Ukrajna felé a következő négy évre.

Abból a költségvetésből, amelyben nincs meg a fedezet erre, kizárólag akkor, ha megvonják a (például) Magyarországnak járó források egy részét (vagy egészét) és át lehet csatornázni Ukrajnának.

Ez eddig nem jött össze Soroséknak, de folyamatosan azon dolgoznak, hogy hogyan lehetne a jogosan járó forrásokat megvonni tőlünk.

A megoldás a kezünkben van: akár hitelfelvétel, akár költségvetés-módosítás van terítéken az EU-ban, a magyar álláspont és érdek nem hagyható figyelmen kívül. Van egy elfogadott költségvetés, abban szerepel a Magyarországnak járó támogatás; ha ezt a költségvetést valaki módosítani kívánja, akkor annak a módosításnak részünkről is meg lesz a feltételrendszere.

"A mi elképzelésünk, hogy elfoglaljuk az EU-t, mert az európai népek együttműködése, a közös piac kialakítása, ezek mind jó gondolatok. Nincs szükségünk egy szuperállamra, amely megbünteti és zsarolja a tagállamokat (...)

Át kell venni Brüsszel politikai irányítását a következő választásokon"

- mondta a miniszterelnök.