DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Aki megtiltotta nagydíj előtt a szexet

Időben ágyban kellett lenni (méghozzá egyedül!), tilos volt az arcszőr és a rövidnadrág – a Lotus-vezért viszont simán bevágta egy medencébe. Ken Tyrrellről sztorizgatott a veterán újságíró.

A köztiszteletben álló veterán svájci újságíró, Roger Benoit a Blick című lapnak idézte fel a legendás csapatalapító, Ken Tyrrell alakját, akinek világbajnoki címeket nyerő istállója a mai Mercedes elődje volt. És bizony a 2001-ben, 77 éves korában elhunyt Ken Tyrrell nem mindennapi figura volt…

A csapat legsikeresebb versenyzője, Sir Jackie Stewart például egy szigorú szabályról rántotta le a leplet: „Stewart egyszer elmondta nekem, hogy a versenyzőknek tilos volt a nagydíj előtti éjszakán szeretkezniük. De más furcsaságai is voltak” – mondta Benoit, és természetesen nem is maradt adós utóbbi mondat kifejtésével.

stewart



Szigorúan vette például a takarodót – ami a fenti regulával együtt kellőképpen megmagyarázza, miért nem merülhetett fel például James Hunt neve a Tyrrell versenyzőjeként… Benoit elmesélte, hogy Martin Brundle-nek, aki 1984 és 1986 között a csapatnál versenyzett, pontban este 10-kor le kellett feküdnie – erre például egy olyan vacsorán is utasították, ahol a svájci újságíró is jelen volt.

És nemcsak Hunt, hanem a jelenlegi mezőny némely tagja is rosszul érezte volna magát a csapatnál: „Ha egy versenyző borotválatlanul vagy rövidnadrágban érkezett a pályára, visszaküldte a szállodába, szóval Valtteri Bottast is visszaküldte volna néhányszor!”

tyrrell

Humora persze volt a legendás csapatvezetőnek, amiről egy újabb történet tanúskodik: „Bernie Ecclestone egyszer 100 dollárt ajánlott neki az Argentin Nagydíjon, ha Colin Chapmant ruhástól bedobja az úszómedencébe. Tyrrell pedig természetesen megtette.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: