Hókáosz Budapesten: több órája esik a hó, de Karácsony Gergelyék megint nem tesznek semmit - videó

havazás, budapest, időjárás, hó, 2023. 12. 23.
Vágólapra másolva!
Órák óta esik a hó Budapesten, mostanra összeomlott a tömegközlekedés, az utak szinte járhatatlanok, mindez a karácsonyi ünnepek előtt egy nappal. Karácsony Gergely és a főváros vezetése ismét  semmit nem csinál a hóeséssel szemben, nincsenek letakarítva az utak, a járdák és a megállók sem, balesetveszélyes jelenleg a közlekedés a fővárosban. Az Origo olvasója által elküldött képek és videó alapján Budapest legforgalmasabb útján, a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton egyetlen hókotró és takarítógép sem fordult meg. A mellékutcákban még rosszabb a helyzet. 
Vágólapra másolva!

Karácsony előtt egy nappal intenzív havazás kezdődött az országban, Budapesten is kora délutántól esik a hó. Karácsony Gergely és a főváros vezetése azonban ahogy korábban, úgy most sem foglalkozik ezzel, egyelőre a havas szelfit is csak várjuk a főpolgármesteről.

A budapesti tömegközlekedés is leáll egy-egy havazásnál, az utak láthatóan nincsenek takarítva Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az utak, a járdák és a buszmegállók is érintetlenek, takarítás nem történt, a Gyurcsány-fióka Mártha Imre, a budapesti közműcég vezetője sem tesz semmit azért, hogy a feladatait ellássa. Emiatt természetesen újabb hókáosz alakult ki a fővárosban, rendkívül balesetveszélyes a közlekedés mind autóval, mind gyalogosan.

Az Origo olvasója által elküldött képek és tapasztalatok alapján Budapest legforgalmasabb útján, a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton egyetlen hókotróval és takarítógéppel sem találkozott.

Egyetlen takarítóautó sincs a Hungária körúton Forrás: Origo

A busz, és villamosmegállókban áll a hó és a jég, senki sem dolgozik.

Hatalmas a balestveszély.

Az alábbi felvételen jól látszik, hogy a budapesti utakon nincs egyetlen takarítógép sem:

A Hungária körúton áll a hó:

Forrás: Origo

A bicikliutakat sem takarítják.

Még a Karácsony Gergely által imádott biciklisek is csak szenvednek a havas, takarítatlan úton Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ismét bebizonyosodott tehát, hogy Budapest pocsékul működik, azonnal összeomlik a közlekedés, ha bármi történik, és nincsenek felkészülve semmire, többek között arra sem, hogy télen eshet a hó. További képeket a havazásról itt talál.

Idén november 30-án is összeomlott a főváros közlekedése pár centi hó miatt. Nemrég beszámoltunk róla, hogy az egyik téli reggelen alig egy fél óra alatt beborította a hó Budapestet.