DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Érzi a problémát az F1-es költségsapkánál az FIA

Nikolas Tombazis szerint ugyan megvan az előnye, de a hátránya is egyértelmű: egyszerűen nem lehet elég gyorsab felzárkózni.

Kétoldalú fegyverként értékeli az F1 költségvetési sapkáját Nikolas Tombazis, az FIA együléses versenyzésért felelős igazgatója. Látja az előnyét, de ugyanez kicsit meg is szilárdítja az erőviszonyokat, ami megnehezíti egyes csapatok felzárkózását.

„A pénzügyi szabályzattal az a baj, hogy ugyan egyrészt ez azt jelenti, hogy emiatt senki nem költhet háromszor annyit, mint valaki más, ami jó. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy ha valaki lemaradt, akkor nem dobhat be mindent, hogy elkészítsen egy fejlesztési csomagot” – idézi Tombazis szavait a Motorsport.

fia_flag_39



„Régebben voltak csapatok, amelyek szörnyű módon kezdték a szezont, elrontották a projektet vagy a koncepciót, vagy valamit. Megérkeztek az első futamokra, és megalázó módon szerepeltek, Én is voltam ilyen helyzetben, de aztán ezek a csapatok hoznak egy nagy fejlesztést Barcelonára vagy Kanadára, vagy valamikorra, és teljesen áttervezik az egész autót három-négy hónap alatt, majd futamokat nyernek a szezon során.”

„A mostani pénzügyi szabályok viszont limitálják az elkészíthető fejlesztések számát, szóval ha valaki lemaradt, akkor a felzárkózás sokkal hosszabb és fájdalmasabb lehet.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: