DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Retro

F1-Archív: Alonso még Schumachernél is jobb

Véget ért az F1 „nagymama-korszaka”, Vietnám nem akar futamot rendezni, Schumacher mercedesesként is imádja a Ferrarit – az elmúlt húsz év legérdekesebb december 25-i F1-es híreiből szemezgettünk.

2022: A Mercedes vezető pályamérnöke, Andrew Shovlin elismerte: az idény eleji barcelonai teszten nem hitték volna, hogy a pattogás akkora bonyodalmakat fog okozni számukra, mint amennyire szenvedtek tőle a szezon során.

2021: Az újdonsült F1-es világbajnok, Max Verstappen örülne, ha ismét a legjobbak között szerepelne Fernando Alonso: a hollandnak tetszik az Alpine pilótájában még 40 évesen is lobogó tűz és motiváció.

f1-alonso-verstappen-2021



2020: Az AlphaTauritól és így a Formula-1-ből is távozni kényszerülő Danyiil Kvjat úgy érzi, most sokkal többet tudna nyújtani egy élcsapat számára, mint néhány éve, amikor a Red Bullnál szerepelhetett.

2019: Alexander Albon elmondta: szinte a nulláról kellett ismét felépítenie magát év közben, amikor előléptették a Red Bull első csapatához.

2018: A Honda volt a Toro Rosso szezonjának fénypontja a csapatvezető Franz Tost szerint, főleg azok fényében, hogy a japánok mclarenes szenvedése után a riválisok őrültnek nézték őket, amiért motorgyártót váltottak 2018-ra.

2017: A másodjára is visszavonuló Felipe Massa szerint a 2017-es autókkal véget ért az F1 „nagymama-korszaka”, az új gépeket ugyanis ugyanolyan kihívás és élvezet vezetni, mint a 2006-2008 közötti, V8-as motorral meghajtott autókat.

2016: Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Daniel Ricciardo kicsit olyan Max Verstappennek, mintha a bátyja lenne, a két pilóta között pedig kölcsönös a tisztelet.

archiv-1225-1

2015: Gene Haas, az F1-es mezőnyhöz a következő idényben csatlakozó istálló vezetője úgy érzi, a Ferrari egy jövőbeni ülés lehetősége miatt különösen közelről fogja figyelni új igazolásuk, Esteban Gutierrez teljesítményét 2016-ban.

2014: Toto Wolff beismerte: annak ellenére is paranoiás volt és nem merte elhinni a végsőkig, hogy domináns a Mercedes, amíg be nem biztosították a vb-címeket a hibridéra első évében.

2013: A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo viccnek nevezte az F1-es szimulátorokat: szerinte ahelyett, hogy óriási pénzeket ölnek a „borzalmas masinákba”, inkább engedni kellene a csapatokat szabadabban tesztelni.

archiv-1225-2

2012: Jenson Button biztos benne, hogy sokkal inkább a McLaren nyári tempóbeli formahanyatlásának volt köszönhető, hogy a fináléra elszálltak a vb-esélyeik, semmint a megbízhatósági vagy a bokszutcai problémáknak.

2010: Cáfolták azokat a pletykákat, miszerint Vietnám a közeljövőben Formula-1-es nagydíjat szeretne rendezni – viszont érdeklődés érkezett Bulgáriából, Romániából, Dél-Afrikából és Argentínából is.

2009: Két nappal mercedeses visszatérésének bejelentését követően Michael Schumacher úgy fogalmazott: a Ferrari és az olasz csapat rajongói mindig is különleges helyet foglalnak el majd a szívében.

archiv-1225-3

2008: A Renault főnöke, Flavio Briatore szerint vannak olyan képességek, amelyekben Fernando Alonso még Schumachernél is jobb – például a nyomás kezelése is ezek közé tartozik.

2005: Mark Smith, a Red Bull Racing technikai igazgatója elismerését fejezte ki a Ferrari erőforrása kapcsán, amelyet néhány nappal korábban próbáltak ki, s amely a szakember szerint egyértelműen segíti csapatát.

2004: Stirling Moss úgy véli, Schumacher 2005-ben is világbajnok lesz: a legendás F1-es pilóta szerint a szabálymódosítások ellenére sem lesz jelentős változás az erősorrendben.

2000: 77 éves korában elhunyt John Cooper, aki az ötvenes évek végén az elsők között tért át a farmotoros versenyautók építésére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: