DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Felkészült a McLaren a Norris és Piastri közötti feszültségre

Tudják, hogy el fog jönni a nap, amikor F1-es versenyzőik a saját érdekeiket fogják nézni, de Zak Brown úgy érzi, megelőzhetik az eszkalálódást.

Noha gyakorlatilag az összes mutatóban Lando Norris bizonyult jobbnak a McLaren házi csatájában a 2023-as Formula-1-es évad során, Oscar Piastri elődjénél, Daniel Ricciardónál jóval közelebb tudott kerülni a brithez, amit jól mutatnak dobogós helyezései és a Katari Nagydíj sprintjén elért győzelme is.

Zak Brown, a wokingiak elnök-vezérigazgatója tudja, hogy előbb-utóbb feszültség is kialakulhat a versenyfutás miatt az eddig harmonikus viszonyt ápoló ifjú párosuk között, de bízik benne, hogy ezt kezelni tudják majd Andrea Stella csapatvezetővel:

f1-piastri-norris-mclaren



„Nem jelent aggodalmat, tisztában vagyunk vele, hogy amíg két versenyzőnk van, az egyik le fogja győzni a másikat bizonyos hétvégéken. Rendkívül versenyképesek jelenleg, érezni körülöttük az energiát a csapatban” – idézi Brownt a Motorsport.com szakoldal.

„Tudjuk, hogy eljön majd a nap, valószínűleg inkább előbb, mint később, amikor a saját érdekeiket fogják nézni. Úgy érzem, Andrea és az én erősségem is a versenyzők kezelésében rejlik, szóval szerintem megelőzhetjük ezt és menedzselhetjük úgy, hogy mindez egy egészséges rivalizálás maradjon.”

Brown fel is elevenítette, hogy amikor az idei F1-es Olasz Nagydíjon koccant Norris és Piastri, utána „egészséges beszélgetést” folytattak le a két versenyzővel, hogy hasonló incidens ne történjen a jövőben.

f1-norris-piastri-mclaren-monza

A McLarené a legerősebb páros az F1-ben?

A McLaren-vezér egyébként pedig ismét rendkívül pozitívan nyilatkozott a két pilótájáról: „Lando a legjobbját nyújtotta 2023-ban, erős tempót és félelmetes versenyteljesítményt felmutatva. Gyakran kemény magával szemben, amikor hibát követ el, de a hét dobogós helyezés a bizonyítéka a sebességének és az eltökéltségének. Az első győzelme már csak centikre van.”

„Hiszem, hogy a miénk a legerősebb páros a Formula-1-es mezőnyben. Sokan egyetértenek abban, hogy Oscar megmutatta magát az újoncévében, és már most bizonyította, hogy képes az élbolyban harcolni olyan versenyzők ellen, mint Lewis Hamilton vagy Max Verstappen.”

„Kár érte, hogy lemaradt a dobogóról Silverstone-ban a biztonsági autó rossz időzítése miatt, de aztán Suzukában megszerezte az első pódiumát a briliáns katari sprintgyőzelme előtt, és mindkét eset bizonyította a kivételes tehetségét. Az új szerződésnek köszönhetően, amellyel 2026-ig velünk marad Oscar, nincs kétségem felőle, hogy továbbra is le fog nyűgözni minket, ahogy gyűjti a tapasztalatokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: