DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Új szerződés: Leclerc beveszi Amerikát?

Charles Leclerc új ferraris szerződése még nem született meg, egy másik kontraktus viszont igen. Ezzel a monacói is elindul az amerikanizálódás útján.

Gigafizetést és 2029-ig szóló elköteleződést lehet várni attól a szerződéshosszabbítástól, amely Leclerc és a Ferrari között van előkészületben, de még nem született meg.

Miközben a fél világ az új megállapodás bejelentésére vár, október végén a monacói pilóta aláírt egy másik megállapodást, amely szintén nagyban befolyásolhatja a pályafutása alakulását: Leclerc a Williams Morris Endeavor nevű amerikai ügynökséggel szerződött le és iparági források szerint nagy dolgokat remélhet az új együttműködéstől.

Az ötszörös futamgyőztes menedzsere eddigi karrierje során az All Road Management feje, Nicolas Todt volt, ami az ügynökségi szerepvállalás ellenére sem változik. A sportszakmai ügyeket és tárgyalásokat továbbra is a francia menedzser bonyolítja, Todt tárgyal a Ferrarival az új kontraktus véglegesítéséről, míg az ügynökség a Leclerc-brand építésén dolgozik majd, nagy hangsúlyt fektetve az F1-es tekintetben mostanság különösen fontos amerikai piacra.

230015-spanish-gp-thursday-gallery_resize



 

Mint a WME által október végén közreadott bejelentés fogalmazott, a társaság a pilóta szórakoztatóipari és kereskedelmi lehetőségeinek felderítésén és minél hatékonyabb kihasználásán dolgozik majd.

A WME zenei előadók, színészek és sportolók egész garmadájával dolgozik együtt az amerikai piacon és az F1 sem ismeretlen terület számukra: Lewis Hamiltonnal 2014 óta, Sergio Perezzel tavaly óta dolgoznak együtt szponzorációs fronton és mindkét pilótával sikerült jelentős üzleti sikereket elérniük. Mivel a királykategória soha nem látott népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, a társaság folytatja az ügyfélkör bővítését: tavaly augusztusban Alexander Albonnal kötöttek szerződést, Leclerc pedig a legújabb A-kategóriás név a palettájukon.

Mivel Leclerc a kimutatások szerint az egyik leginkább értékesíthető „portéka” a jelenlegi F1-es palettán és népszerűsége jelentős az Egyesült Államokban is, valószínűsíthető, hogy a WME 2024-re egy vagy több személyes szponzort is becserkész a monacói pilóta számára.

230013-spanish-gp-friday_resize



 

Nem elképzelhetetlen az sem, hogy Leclerc előtt az új megállapodás révén az amerikai szórakoztatóipar kapui is megnyílnak: a WME hálózata akár azt is lehetővé teszi, hogy megmártózzon Hollywoodban. A pilóta idén egy interjúban elárulta, hogy érdekli a filmkészítés világa és szívesen kipróbálná magát színészként.

„Egy napon miért ne? Jelenleg nyilvánvalóan nincs időm filmezésre, hiszen roppant zsúfolt a bajnokság, így otthon is csak kevés időt tudok tölteni. Így talán később, amikor több szabadidőm lesz” – felelte idén a Monaco Matin című lapnak Leclerc, amikor színészkedésről és a filmezéssel kapcsolatos ambícióiról kérdezték.

A WME-együttműködés akár meg is ágyazhat egy jövőbeli hollywoodi szerepnek, abban pedig biztosak lehetünk, hogy a brand épülni fog és néhány előnyös szerződés is aláírásra kerül. Már csak az új Ferrari-kontraktus hiányzik…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: