Hajszárítót javasolt a kábelhajlításhoz a Seasonic, de meggondolták magukat

A tápokat gyártó cég próbálja minimalizálni az új tápkonnektorból eredő leégéseket.

Az elmúlt évben kis ideig bizonytalanság vette körül a GeForce RTX 40-es szériát a leégő tápcsatlakozók kapcsán, amelyre az NVIDIA végül hivatalosan is reagált, így kiderült, hogy a felhasználók nem rögzítik megfelelően a tápkábelt. Azóta a 12VHPWR csatolót leváltotta a 12V-2x6 konnektor, amelyet az NVIDIA a PCI-SIG-gel együttműködve az ATX 3.0 (és ATX 3.1/PCI Express Base 6.0) sztenderd részeként hozott létre a könnyebb szerelhetőség, illetve a biztonság fokozásának érdekében. Garanciát azonban még ez sem jelent, ugyanis itt is el lehet rontani a csatlakoztatást, de amire továbbra is nagyon figyelni kell az a kábelek hajlítása.


[+]

A Seasonic a megfelelő csatlakoztatás elmagyarázására egy külön weboldalt szentel, és kiemelik, hogy sem a 12VHPWR, sem pedig a 12V-2x6 esetében nem szabad elfelejteni azt a szabályt, hogy a csatlakozótól számolva 3,5 cm-en belül ne legyen meghajlítva a kábel.

Ezek igazából ismert tényezők lehetnek, tehát újdonságot a cég nem ír, viszont egy rövid ideig egy érdekes ajánlás is megtalálható volt az előző bekezdésben linkelt oldalon. A gyártó a hajlítás elvégzéséhez hajszárítót javasolt, amivel fel lehet hevíteni a kábelt egy adott ponton, ami ettől magától meghajlik. Ez fizikailag valóban kivitelezhető, a kérdés az, hogy mennyire ajánlott a módszerrel élni? Ebbe valószínűleg a Seasonic is belegondolt, így mostanra eltávolították ezt a szövegrészt.


[+]

Valószínű, hogy nem magával a módszerrel van a gond, tényleg meg tudja hajlítani a hevítés a kábelt, de nagyon sok a hibalehetőség, amit nem biztos, hogy bárkinek megéri felvállalni. Egyszerűen kisebb kockázatot rejt, ha odafigyelve csak meghajlítjuk a kábelt a távolságra vonatkozó szabályt betartva, illetve ügyelve arra is, hogy a csatlakozás tökéletes maradjon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés