DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Retro

Coulthardot akarta megszerezni Schumacher mellé a Ferrari

A kilenc éven át a McLarennél versenyző David Coulthard most felfedte, hogy a 2000-es évek elején a Ferrari is megkereste őt.

A skót pilóta 1996-ban igazolt át a Williamstől a McLarenhez, ahol kilenc szezonon át versenyzett előbb Mika Hakkinen, majd Kimi Raikkönen oldalán.

A versenyzéstől 2008-ban visszavonult Coulthard a Formula for Success nevű podcastben idézett fel egy régi történetet, ami kicsit megdöbbentő lehet a régi motoros F1-rajongók számára, a tizenháromszoros futamgyőztes ugyanis arról beszélt, hogy maga Jean Todt kereste meg őt annak idején.

Második számúként a Ferrarihoz?

„Párizsban találkoztam Jean Todttal, a saját házában, ahol egy potenciális Ferrari-ülésről beszélgettünk. Azonban tulajdonképpen a szerződés, amit elém raktak, az gyakorlatilag arról szólt, hogy Schumacher mögé, egy második számú pilótának akartak engem.”



„Mindegy, hogy ma már ki mit gondol a karrieremről, de akkoriban úgy voltam vele, hogy semmiképpen nem írok alá egy olyan szerződést, ami nem kezel engem a csapattársammal egyenrangúként. Ez a szerződés azt jelentette volna, hogy ha negyedik-ötödik helyen haladunk, akkor el kellett volna őt engednem, de ugyanúgy a győzelmet is át kellett volna adnom neki adott esetben. Végül nem írtam alá a szerződést” – tett hozzá Coulthard.

A McLaren korrekt volt

A skót emellett megemlítette, hogy a wokingi istálló és az akkori csapatfőnök, Ron Dennis végig korrekten kezelték őt: „Ron és a McLaren mindvégig egyenlő feltételeket ajánlottak számomra. Persze volt egy olyan kitétel, hogy a csapatfőnök utasításait be kell tartanunk, ami – most nagyvonalúan beszélek – mindenre kiterjedhetett, de mindvégig fair és egyenlő bánásmódot kaptam a McLarennél, ahol megpróbálhattam kiteljesedni. A McLarennél töltött kilenc évem alatt ez volt az egyetlen csapat, amellyel beszélgettem egy esetleges váltásról.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: