DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Hírösszefoglaló

A Ferrari beindította 2026-os motorját – szerda

A Scuderia sajtóhírek szerint már be is izzította 2026-os erőforrását, Sainz szívesen maradna a Ferrarival, Ralf Schumacher pedig testvéréről beszélt.

Volt néhány gyengesége az Aston Martinnak a 2023-as F1-es szezonban, amelyeket orvosolni kell jövőre, miközben megtartaniuk a néhány erősségüket – véli Fernando Alonso.

Olaszországból származó értesülések szerint komoly mérföldkőhöz érkezett a Scuderia az új szabályok szerint tervezett erőforrás első változatával, ugyanis a Ferrari beindította a 2026-os motorját!



Lando Norris szerint csapatként is a 2023-as volt a legsikeresebb idényük. Azt is elmondta a brit, miben fejlődött a legtöbbet idén.

Megható emlékeket idézett fel a bátyja kapcsán a többszörös F1-es futamgyőztes Ralf Schumacher, aki szerint sokkoló, hogy már tíz éve történt testvére síbalesete.

Carlos Sainz úgy gondolja, hogy a lehető legjobb helyen van a Ferrarinál, hogy elérje azon gyerekkori álmát, hogy világbajnok legyen a Formula-1-ben. Jól érzi magát az olaszoknál.

A 2023-as év utolsó Pitwalljában az F1-es és nem F1-es szezonok legfontosabb sztorijaira, illetve műsorunk első évére tekintettünk vissza.

A legnagyobb bukásokkal folytatjuk év végi F1-es szezonértékelőnket: az első helyezettet illetően ismét teljes volt az egyetértés szerkesztőségünkben.

A kilenc éven át a McLarennél versenyző David Coulthard most felfedte, hogy a 2000-es évek elején a Ferrari is megkereste őt.

Christian Horner csapatvezető ugyan arról beszélt, hogy több opciójuk is van, de a helyét igazából csak a mexikói veszítheti el, alapból vele számolnak. Most azt is elárulta Horner, mikor dönthetnek Perez sorsáról és mit várnak tőle.

Marc Marquez és Max Verstappen is igen fiatalon ért el komoly sikereket a saját sportágában, de emellett közös bennük az is, hogy Hondával versenyeznek – pontosabban a spanyol esetén ez már csak múlt időben igaz, hiszen jövőre a Gresini Ducatinál fog szerepelni a MotoGP-ben – és a Red Bull támogatja őket. Emiatt a két cég eseményein már találkoztak is egymással, és Marquez szavai alapján jól meg is értik egymást – a motoros azt is elmondta, miért.

Az FIA jelenlegi elnöke, Mohammed Ben Sulayem köszönetet mondott az F1 jogait birtokló Liberty Mediának, akik szerinte nagyszerűen felvirágoztatták a 2010-es évek közepén kevésbé népszerű sportot. Ám nem szeretne mindig a Netflixtől függni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: