Ellátás

Élve akartak felboncolni egy halottnak hitt beteget a dévai kórházban - videó

Vizsgálat indult.

2023.12.28 08:48ma.hu

A Hunyad Megyei Tanács elnöke vizsgálatot rendelt el a dél-erdélyi, dévai megyei sürgősségi kórházban, miután a közösségi médiában megjelent információk szerint 2022-ben tévesen szállítottak a hullaházba egy nőt, és élve akarták felboncolni - írta a Krónika.

Az idős nő a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) egyik helyi tanácsosa által a Facebookra feltöltött videóban mesélte el hallatlan esetét.

„A hullaházban ébredtem fel, egy férfi volt rajtam. Nem dugtak be a hűtőládákba, mert tele voltak covidosokkal, nem volt hely. A 8-as számot adták nekem. Egy órán belül felvágtak volna. Felébresztett az Isten. Egy napot és egy éjszakát tartottak ott, halottakkal rajtam” – állította a nő a Tiberiu Claudiu Bârstan által közölt felvételen, melyet a News.ro portál idézett.

A videó láttán Laurenţiu Nistor, a Hunyad Megyei Tanács elnöke bejelentette, vizsgálatot rendel el a kórházban, hogy kiderüljön, valósak-e a nő által közölt információk.

„Ha beigazolódnak, kérvényezni fogjuk, hogy a felelősök soha többé ne dolgozhassanak a dévai megyei sürgősségi kórházban. Ha viszont nem nyernek megerősítést a nyilvánosság elé tárt információk, határozottan felkérem a kórház vezetőségét, pereljék be azokat, akik közzétették a videót, az egészségügyi intézménynek okozott károk miatt” – szögezte le Laurenţiu Nistor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.