DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Hírösszefoglaló

Pilóták rangsora, Schumacher segítői – csütörtöki F1-es hírek

A Mercedes nem akar 2026-ig várni, Tsunoda a Red Bull-lal foglalkozik, egy lájk miatt került bajba a McLaren pilótanője: egy helyen a nap fő hírei.

A holnapi tízéves évfordulót megelőzően néhány új, nem hivatalos információ derült ki Michael Schumacher állapotáról. A Bild szerint a család egy utcai Mercedes-AMG-t is bevetett, hogy segítse a legendás F1-es felépülését. Schumachert megautóztatták az AMG-vel, hogy az ismerős hangok és impulzusok ingereket váltsanak ki belőle. A lap arról is ír, hogy még mindig 15 szakemberből álló stáb dolgozik Michael Schumacher körül a nap 24 órájában, orvosok, masszőrök és egyéb segítők – bővebben ide kattintva.

schumacher-mercedes-2010-2_1



A hétszeres világbajnok fiáról is írtunk: Mick Schumacher ugyan jövőre egyszerre lesz az Alpine WEC-versenyzője és a Mercedes tartalékja, szerződése értelmében az F1 lesz prioritás, ha be kell ugrania – részletek itt.

S ha már szóba került a Mercedes: Toto Wolff csapatfőnök arról beszélt, hogy még két évet nem akarnak elvesztegetni, már a 2026-os F1-es szabályváltozás előtt küzdeni akarnak a bajnoki címért. Nem lesz könnyű, de szerinte az Aston Martin és a McLaren megmutatta, lehet sokat javulni.

Christian Horner szerint fel sem merült a Red Bullnál, hogy már 2024-re lecseréljék Sergio Perezt Daniel Ricciardóra: szerinte csak a média spekulált a 2024-es ülésük sorsáról. Horner továbbra is hisz a mexikóiban, akit reális célok kitűzésére sarkall.

A Red Bull üléséért hajt Yuki Tsunoda is, aki ezzel cáfolta azokat a találgatásokat, amelyek máris összeboronálták a Honda majdani partnerével, az Aston Martinnal – a japán nyilatkozata itt olvasható.

Szokás szerint idén is megszavaztatta a versenyzőket a mezőny tagjairól az F1 hivatalos honlapja: a pilóták – akik közül csak Lewis Hamilton nem vett részt a voksoláson – is Max Verstappent sorolták az első helyre. A teljes top 10-es lista ide kattintva böngészhető.

f1-verstappen-alonso-hamilton_1

Hamilton nem csak az említett szavazás alól húzta ki magát, hanem mint azt elárulta, korábban betegséget színlelt, hogy megússzon egy tesztet – bővebben itt írtunk minderről.

Egy lájk miatt került bajba a McLaren pilótanője: Bianca Bustamente követői kiszúrták, hogy a filippínó versenyző az X-en (Twitter) kedvelt egy saját magáról szóló posztot: ennek szerzője azzal érvelt, nem lehet Bustamentét túlértékeltnek nevezni, amíg olyanok, mint „az autista Stroll” csak „apuci pénze” miatt vannak az F1-ben. „Őszintén, mélységesen bocsánatot kérek. Elismerem, hibát követtem el azzal, hogy kedveltem egy helytelen tweetet. El sem tudom hinni, mennyi embert bántottam meg ezzel. Görgetés közben véletlenül lájkoltam a posztot. Amint ezt észrevettem, azonnal visszavontam a kedvelést” – reagált a fiatal hölgyversenyző.

Végezetül néhány hír az F1-en kívülről, elsőként a DTM-ből: 2024-es szezonban hat helyett kilenc gyártó képviseltetheti magát a német túraautós szériában: az Aston Martin, a McLaren és a Honda GT3-as autói színesíthetik a mezőnyt a Motorsport-Total információi szerint – részletek ide kattintva.

Mindeközben pedig közeledik az Africa Eco Race 2024-es kiírása, amely a Varga Racing Team másodpilótája, Toma József Csimpi szerint minden eddiginél komolyabb erőpróbának ígérkezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: