DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Vettel Schumacherről: „Hiányzik a barátom”

Még mindig nehezen fogadja el a honfitársával történteket a négyszeres F1-es világbajnok, aki az utolsó beszélgetésüket is felidézte.

Napra pontosan tíz éve szenvedte el sorsfordító súlyos síbalesetét Michael Schumacher, akinek állapotáról hosszú évek óta csak nem hivatalos információmorzsák látnak napvilágot – minderről itt emlékeztünk meg hosszabban.

A sportág Schumachert követő másik német világbajnoka, Sebastian Vettel köztudottan remek kapcsolatot ápolt a Ferrari és a Mercedes legendás versenyzőjével, aki egyfajta mentorként is segítette őt – amelyet aztán bő tíz évvel később ő is „viszonzott” a fia, Mick Schumacher esetén –, a Bajnokok Tornáján pedig hatszor is győzni tudtak csapattársakként.

f1-vettel-schumacher-roc



Az F1-től tavaly év végén visszavonult Vettel az évforduló kapcsán a német RTL kamerái előtt beszélt honfitársához fűződő viszonyáról, többek között az utolsó beszélgetésüket is felelevenítve:

„Még mindig nagyon nehéz… nem azt akarom mondani, hogy ezt elfogadni, de elfogadni azt, hogy még mindig küzd és nincs jól. Igen, természetesen csak a legjobbakat kívánom neki, de még mindig elég gyakran előkerülő téma ez. Sokszor gondolok rá privátban, és ez egyértelműen egy újra-újra visszatérő téma.”

„Természetesen az első gondolataim egyből az utolsó beszélgetésünkről szóltak, amely nem is lehetett volna pozitívabb: akkor mondtam el neki, hogy édesapa leszek és hogy mi vár ránk” – idézte fel az F1-től tavaly visszavonult Vettel.

f1-vettel-schumacher

„És úgy gondolom, a vége felé értékeltem ilyen tekintetben, ahogy egyre erősebbé vált a kapcsolatunk a balesetét megelőzően. Mivel úgy érzem, egyre jobban megismertük egymást, és már nem a versenyzés volt a legfőbb közös bennünk, hanem az életünk a versenyzés körül és azon kívül. És egyszerűen csak hiányzik a barátom ilyen szempontból.”

„Hiszem, hogy az előző években rendkívül fontos lett volna, amikor rengeteg kérdésem volt, biztos vagyok benne, hogy sok válasza lett volna vagy inspirációt jelentett volna. Ez hiányzik, de ez persze egy barát nézőpontja.”

„A családnak természetesen sokkal nehezebb. Akkoriban Mick még egy kisfiú volt, vagy ha már nem is annyira kicsi, de legalábbis fiatal, tinédzser. Úgy vélem, az egy teljesen más dimenzió, ha az édesapád szenved balesetet és szakad el ilyen szempontból” – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: