Alternatív újratelepítési metódust kap a Windows 11

A Microsoft az eddigi lehetőségeket bővítené egy jobbnak tűnő megoldással.

A Windows, ezen belül is az aktuális Windows 11-es verzió számos módon állítható helyre, illetve telepíthető újra, hiszen a klasszikus, nulláról való újrakezdés mellett opció még a gyári visszaállítás is. Ehhez viszont szükség van a forrásra, vagyis azokra a nyers fájlokra, amelyekből a telepítés vagy visszaállítás megvalósítható. Itt is van pár lehetőség, hogy ezeket hogyan biztosítjuk, de a Microsoft érezheti, hogy ezen a ponton van némi kényelmetlenség, amin talán lehetne javítani.

A fentiek miatt érkezik egy friss újratelepítési metódus, amely már elérhető az Insider felhasználóknak, és az a lényege, hogy a Windows Update szolgáltatást használja a forrásfájlok beszerzésére. A lényege igazából annyi, hogy letölti és telepíti az operációs rendszer éppen aktuális verzióját, méghozzá anélkül, hogy felhasználó fájljait, beállításait, illetve telepített alkalmazásait eltávolítaná. Elméletben ez lesz a legegyszerűbb módja annak, hogy az adott rendszer kvázi helyreállítható legyen, miközben nem kell dolgozni az újrakonfiguráláson.

A friss újratelepítési lehetőség végleges formája várhatóan a következő nagyobb Windows frissítések valamelyikében érkezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés