DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Verstappen szerint az idei F1-es vb-címe ér legtöbbet

A három bajnoki elsősége közül most nyújtotta a legjobb teljesítményt, 2021 pedig a legérzelemdúsabb volt eddig. A 2022-esről nem tud mit mondani.

Max Verstappent kérdezték meg arról, hogy hogyan állítaná sorba az utóbbi három év alatt nyert három F1-es világbajnoki címét.

A Red Bull holland klasszisa szerint őt a saját teljesítménye érdekli, hogy mennyire teszi jól, magas színvonalon a dolgát, mennyit hibázik, mennyit hoz ki a lehetőségeiből, és ezek alapján a 2023-as cím ér számára a legtöbbet – akkor is, ha a verseny élességét tekintve ez született meg a legkönnyebben.

f1-verstappen-redbull-2023



„2021-ben mindenki az utolsó futamról beszél, de szerintem a bajnoki címet az egész során lehetett megnyerni, nem igaz? Ugyanez igazi 2022-re is. Volt egy kis döccenő Japánban, hogy pár percbe telt kitalálni, hogy megvan-e a bajnok vagy sem. De nekem az ilyen dolgok nem igazán számítanak” – idézi Verstappent a Racingnews365.com.

„Én a saját teljesítményemet elemzem versenyről versenyre, és nemcsak a versenyt, hanem azt is, hogy hogyan kezeltem az előtte lévő dolgokat, vagy hogy mit csináltam a pályán kívül. Ezért gondolom azt, hogy teljesítmény szempontjából egyértelműen az idei év a legjobb. Az első bajnoki cím volt a legérzelemdúsabb. A középső pedig… most az a középső” – tette hozzá.

Verstappen idén egészen döbbenetes produkciót nyújtott és több mint tizenöt F1-es rekordot adott át a múltnak – ezekről itt írtunk bővebben!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: