Meghalt a Mission: Impossible sztárja

GettyImages-1240525075
2024.01.01. 11:06
80 éves korában meghalt Richard Romanus, aki az ismert filmrendező, Martin Scorsese első alkotásainak egyikében, az Aljas utcákban tűnt fel még a 70-es években. E szerep mellett ugyanakkor alakított több más híres sorozatban, illetve filmben.

A TMZ információi szerint Richard Romanus amerikai színész egyetlen gyermeke, Robert a hétvégén jelentette be a rossz hírt, miszerint édesapja december 23-án, 80 éves korában meghalt egy magánkórházban a görögországi Volosban. Halálának pontos körülményei egyelőre tisztázatlanok, annak hivatalos okát még nem közölték a nyilvánossággal. A színész több évtizeden keresztül alakíthatott különböző produkciókban, amelyek nagyobb sikerre tettek szert. 1973-ban például szerepelt Martin Scorsese rendező egyik első filmjében, az Aljas utcákban, amelyben egy gazembert, Michaelt játszotta.

Az Aljas utcák mellett a magyar közönség ismerheti őt még a Murphy törvénye, az Ideggyogyó és az Oscar című filmekből. Utoljára egy 2003-ban megjelent disney-s alkotásban, A fekete paripa – Az első kalandban tűnt fel, ám nemcsak a filmes szerepek találták őt meg élete során, hanem több sorozatban is alakíthatott egy-egy epizód erejéig.

Köztük szerepet kapott a Kojak, a Charlie angyalai, a Mission: Impossible, a Starsky és Hutch, a Hawaii Five-O, a Rockford nyomoz és a MacGyver című tévés sorozatokban. Sőt, karrierje során egy rangos díjra is jelölték. Az If You Believe című filmje kapcsán a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában volt esélyes arra, hogy elnyerje az Amerikai Forgatókönyvírók Céhének elismerését. 

(Borítókép: Richard Romanus még 1981-ben / Fotó: Getty Images)