Áttérnek a GPD kézikonzolok a legújabb mobil Ryzenekre

A Hawk Point nagyon könnyen tudja váltani a Phoenix SoC APU-t.

Az AMD az előző hónap elején mutatta be a Hawk Point SoC APU-t használó mobil Ryzeneket, amelyek valójában csak kevésben térnek el a Phoenix kódnevű fejlesztéstől. Ez olyannyira igaz, hogy a már megépített dizájnokban szimplán kicserélhető a régi lapka az új revízióra, és ehhez mindössze a BIOS frissítésére van szükség.

A GPD be is jelentette az X-en, hogy a már kiadott, Win Mini, Win Max 2 és Win 4 kézikonzolokban bevetik a Ryzen 8040U sorozatú rendszerchipeket, így az említett eszközök lényegében kapnak egy 2024-es frissítést. Egyelőre konkrétan a Ryzen 7 8840U SoC APU alkalmazásáról van szó, de valószínűleg a Ryzen 5 8640U is választható opció lesz.

A Ryzen 8040U sorozat igazából a Ryzen AI részegység tekintetében gyorsít a 7040U szériához viszonyítva, ami a szóban forgó GPD eszközök tekintetében annyira nem fontos. Emiatt a váltás mögötti indok inkább az lehet, hogy az AMD a jövőben a Hawk Point SoC APU gyártására összpontosít, így a partnerek számára hasznos a meglévő dizájnok amúgy is egyszerű frissítése, ha optimális kiszolgálásban szeretnének részesülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GPD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés