DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Hírösszefoglaló

Ford, Dakar, Red Bull – keddi F1-es hírek

Közeleg a Dakar, majd 500-an dolgoznak az RBPT-Fordon, ingyen vezetnének a Red Bullnál, Hamilton Insta-modellel partizott, sörtelenítés a Ferrarinál – ezek voltak a keddi F1-es hírek és sztorik.

Ritka az olyan nap, amikor ne számolhatnánk be egy-két érdekes nyilatkozatról a Red Bull háza tájáról, s a mai sem volt ilyen, hiszen többek között írhattunk Christian Horner megszólalásáról Sergio Perez jövőjét illetően – s a brit csapatvezető azt is elmondta, hogy egyes pilóták ingyen is felajánlották szolgálataikat az energiaitalosoknak.

horner-verstappen-podium



Horner nem csak erről beszélt, hanem arról is, hogy megfér-e egymás mellett a család és az F1, valamint a Red Bull új, nagyszabású vállalkozásáról, a saját erőforrás építéséről, melyen már közel 500-an dolgoznak.

Ennek kapcsán Verstappen is megszólalt, és kifejtette, hogy mennyire büszke mindarra, amit elértek a Hondával – a hollandról pedig első F1-es csapatfőnöke, a királykategóriától búcsúzó Franz Tost idézte fel az első benyomásait.

verstappen-2014

A Ferrari háza tájáról is több sztori jutott mára: a csapatfőnök úgy érzi, a Red Bull útját kell járniuk, Sainz arról beszélt, hogy a Leclerc-rel való küzdelemben csak akkor harap, amikor kell, az olaszok pedig elbúcsúztatták a vele együtt érkező – s talán az Aston Martinhoz tartó – szponzort.

Emellett Formula+ rovatunkban arról értekeztünk, miért volt szüksége a Ferrarinak arra, hogy új autót tervezzen, s egy videót is készítettünk az előttünk álló két hét legfontosabb eseményéről, a 2024-es Dakarról.

A Mercedest illetően egy bulvárhírről is beszámolhattunk ma, miszerint Lewis Hamilton egy brazil Insta-modell társaságában szilveszterezett, de komolyabb sztori is jutott mára: a csapat tartalékja, Mick Schumacher elmondta, miért a WEC-be szerződött az IndyCar és a Super Formula helyett.

mick-mercedes

A fiatal pilóta legendás édesapjáról, a hétszeres világbajnok Michaelről honfitársa, Timo Glock osztott meg egy történetet: a német klasszis megtanította őt sakkozni, de lehet, hogy ezt később megbánta

Emellett összegeztük, hány versenyző sorsa bizonytalan az idei, rendkívül mozgalmasnak ígérkező silly season előtt, bemutattuk, hogyan látja a csúcsra vezető utat az Alpine technikai igazgatója, és beszámoltunk Marc Marquez első nyilatkozatáról, amit már a Ducati versenyzőjeként ejtett meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: