Belpolitika

Wintermantel Zsolt: Karácsony Gergely Draskovics Tiborral fúrta meg a Budapest-bérletet

A politikus szerint 1,2 milliárd forint emelkedés (amely az infláció töredéke) miatt dobta el a főváros a további együttműködés lehetőségét, teljességgel veszélybe sodorva a Budapest-bérlet további fenntarthatóságát.

2024.01.03 14:52MTI

A ma nyilvánosságra került információk alapján kiderült: Karácsony Gergely, Gyurcsány bizalmi emberével, Draskovics Tiborral együtt fúrta meg a Budapest-bérletet - írta a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője szerdán a Facebook-oldalán az Index.hu cikkére hivatkozva.

Wintermantel Zsolt a portál értesüléseire alapozva azt írta, hogy 2020. óta Budapestnek 7,4 milliárd forintot kellett fizetnie a fővárosnak a MÁV-HÉV és a Volán által nyújtott szolgáltatásokért, jövőre pedig 8,6 milliárd lett volna a fizetendő összeg, amit nem fogadtak el.

Tehát 1,2 milliárd forint emelkedés (amely az infláció töredéke) miatt dobta el a főváros a további együttműködés lehetőségét, teljességgel veszélybe sodorva a Budapest-bérlet további fenntarthatóságát - fogalmazott a politikus.

Wintermantel Zsolt azt is írta: Karácsony Gergelyéknek tisztában kellett lenniük azzal, hogy az együttműködést szabályozó szerződés december 31-én lejár, ennek ellenére a főváros "az égegyadta világon" semmit nem csinált a szerződés meghosszabbítása érdekében addig, amíg meg nem jelent a hír az interneten a szerződés lejártáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.