DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Verstappen Norrist választaná F1-es csapattársnak

Szerinte ő és Lando Norris alkotná az ideális F1-es pilótapárost, de ha magát nem választhatná, akkor Oscar Piastrit tenné a brit mellé.

Arról kérdezték Max Verstappent, hogy szerinte mi lenne most az ideális pilótapáros egy F1-es csapatnál, és a Red Bull klasszisa úgy fogalmazott, hogy ő maga, és Lando Norris.

A McLaren britjével különösen jó viszonyt ápol a címvédő, 2023 során többször is felmerült, hogy Norrisnak Milton Keynesbe kellene igazolnia, de erre a közeljövőben aligha nyílik reális esély – tekintve, hogy utóbbinak még több évre érvényes szerződése van Wokingban, és Verstappen mellé igazolni amúgy sem feltétlenül javallott, ha más csapatot már köré építettek.

f1-hungaroring-saturday-190



„Nehéz ezt kiválasztani, mert nagyon sok jó pilóta van most a mezőnyben. Magamat választhatom? Akkor választom magamat, és Landót csapattársamnak. Összességében ő még mindig fiatal, szép jövő áll előtte, és nagyon-nagyon gyors tud lenni” – mondta Verstappen az Auto Motor und Sportnak.

Ha pedig saját magát nem választhatja, akkor egy az egyben a McLaren kettősét mondja:

„Akkor Lando Oscar Piastrival, szóval a McLaren párosa. Mindketten jók. Lando csak egy kicsit idősebb Oscarnál, aki szerintem egy gyors újonc. Még van mit tanulnia, például a versenytempóján javítani, de amit látok, az alapján okos srác, aki futamokat fog nyerni.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: