A halálos futópadok gyártója a TikTokra költözik

Peloton szobabicikli kerékpár szobakerékpár Lifestyle
Vágólapra másolva!
Partnerségre lép az otthoni fitnesz termékeiről ismert Peloton és a TikTok, melynek keretében a gyártó rövid videós tartalmakat szállít a videómegosztó közösségi oldalra. Az elhatározás része a korábban jól csengő nevű márka újraépítésének, amit a koronavírus-járvány utáni évek igencsak megtépáztak.
Vágólapra másolva!

A Peloton a TikTok-kal való együttműködésben indítja el a szekcióját a #TikTokFitness gyűjtőn belül. Ott saját készítésű tartalmakat fog kínálni a követőknek, amiknek nagyobb elérését a platform saját eszközeivel segíti majd. Az ígéret szerint a videós tartalmak között lesznek élő fitnesz foglalkozások, rövidebb klipek, és profi instruktorok mellet hírességek is feltűnnek majd azokban.

Ez az első alkalom, hogy a főként otthoni fitnesz termékeiről, szobakerékpárjairól, futópadjairól és hasonló eszközeiről ismert Peloton saját csatornáin kívül máshova gyárt profiljához illeszkedő tartalmakat. A cégnél azt várják, hogy ez is hozzájárul a márka imázsának javításához, erősítéséhez, melyet számos kedvezőtlen fejlemény rontott az elmúlt években, amik a vállalat eredményien is látszódnak.

Emlékezetes, hogy néhány éve, miként az Origo megírta, a koronavírus-járvány idején a Peloton volt az otthon maradás időszakának az egyik legnagyobb nyertese üzleti értelemben. A termékeik iránti kereslet nagyon megnőtt abban az időszakban, ami a járvány első évében, 2020-ban 160 dollár fölé lökte a részvényárat. Csakhogy azóta a cég értéke jelenősen lecsökkent, a drámai zuhanás egészen az 5 dollár alatti részvényárfolyamig tartott.

Ugyan az 1 milliárd felhasználóval bíró TikTokkal kötött partnerség hírére 9 százalékos erősödést mérek (csütörtökön) a részvényárfolyamban, a Pelotonnak még sokat kell dolgoznia azon, hogy újra a régi fényében tűnjön fel a vásárlók előtt.

Képünk illusztráció Forrás: Onepeloton.com

Emlékezetes, hogy 2022-ben a szobabiciklik és a futópadok gyártásának átmeneti felfüggesztéséről döntöttek a járvány utáni enyhítések nyomán visszaeső kereslet miatt. A kereslet visszaesése mögött okként szerepelt az is, hogy a cég egyik futópadján meghalt egy gyerek, és az eset részletei egyre inkább a gyártói felelősség irányába mutattak.

Nem sokat segített a helyzeten az sem, hogy a cég a digitális területen elkezdte korlátok közé szorítani vásárlóit. Például bevezetett egy-két olyan funkciót futópadjain, melyek névleg a termék biztonságát növelték, hogy ne fordulhasson elő a korábbihoz hasonló tragédia, ám a felhasználók inkább úgy élték meg, hogy azzal a cég "túszul ejtette" a már megvásárolt terméket. 2023 májusában pedig újabb minőségi probléma merült fel, ezúttal szobabiciklijüknél, melynek kapcsán 2 millió eladott terméket kellett visszarendelniük.

2023 januárjában a vállalat beleegyezett abba, hogy

19 millió dollárt fizet ki 125 ezer, veszélyes futópad visszahívása kapcsán,

a korábbi halálesettel összefüggésben. Az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság a történelem egyik legnagyobb büntetési tételének nevezte az összeget.