Tokokban őrzik a csokikat ezekben a boltokban a tolvajok miatt

Co-op bolt, Coop, élelmiszerlánc
A Co-op store is rebranded for COP26 in Glasgow on October 29, 2021 ahead of the start of the climate summit. (Photo by Andy Buchanan / AFP)
Vágólapra másolva!
A Co-op szupermarket mostantól úgy védi az 1,25 fontos (550 forintos) Galaxy csokoládékat a bolti tolvajoktól, hogy azokat lezárt biztonsági tokokba helyezi.
Vágólapra másolva!

A szupermarketek általában a drágább, és értékesebb termékek (például alkohol és elektromos használati cikkek) esetén szokták használni az átlátszó biztonsági dobozokat, mert eddig főleg ezekre vetettek szemet a bolti tolvajok. Ezen a héten azonban már a Galaxy csokoládékat is el kell zárniuk a Cambridge-i Milton Roadon található Co-op üzlet munkatársainak.

Sok vásárló nagyon megdöbbent, amikor észrevették a lelakatolt édességeket, voltak akik megjegyzést is fűztek a változáshoz: "Szörnyű, hogy már az olcsó termékeket is elérte az elzárás réme!"

A Co-op bolt Forrás: AFP/Andy Buchanan

A drasztikus lépésre azért volt szükség, mert az utóbbi időben elképesztő módon megnőtt a bolti lopások száma az Egyesült Királyságban. Egy tavaly októberi jelentésben a Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) által közzétett adatok azt mutatták, hogy mintegy negyedével nőtt az angliai és walesi rendőrségek által regisztrált bolti lopások száma.

A Co-op egyik képviselője azt nyilatkozta, hogy csupán 2023 első hat hónapjában 33 millió font volt a veszteségük. Tavaly májusban ennek a boltnak már az instant kávékat is ilyen biztonsági dobozokba kellett tennie.

2022-ben biztonsági címkéket kezdtek elhelyezni a Lurpak vajon, mert az egyik napról a másikra drasztikusan megdrágult. A jelentések szerint az olyan áruházak, mint a Tesco és az Asda is megjelölték ezeket a termékeket. A Tesco munkatársai tavaly ősszel már a WC-papírokra is kénytelenek voltak biztonsági címkéket ragasztani. Aztán pedig már szinte minden élelmiszerboltban kénytelenek voltak egyre többféle árucikkre ilyen sárga címkéket tenni.

Az Origo beszámolt arról is, hogy jelentős változás jön Nagy-Britanniában az élelmiszerboltok zöldség-gyümölcs pultjain. Ebben az országban már állítólag minden bolt biztonsági őrt keres a megugrott lopások miatt.

Forrás: Mirror