Időjárás

Rendkívüli tél fagyasztotta meg az északi államokat - videók

A skandináv országokban az idei tél leghidegebb hőmérsékletét mérték.

2024.01.05 14:28ma.hu

A skandináv államok hozzászoktak a hideg telekhez, de Svédországban ritka, hogy a hőmérséklet -40C alá süllyedjen. Ám az ország északi részén évek óta a leghidegebb hőmérsékleti viszonyok uralkodnak jelenleg is.

Finnország egyes területein a héten szintén akár -40 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet, néhány helyen a rekordalacsony téli hőmérsékletet mértek. Helsinkiben olyan hideg van, hogy befagyott a tenger az öbölben.

Újév napja óta heves havazás borította be Norvégia déli részeit. I

Dánia több részén, köztük Jütlandban a rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy lehetőség szerint kerüljék el az utakat. Kelet-Dánia egyes részein csütörtökig akár 70 cm hó is hullhat. A dániai Randers városában továbbra is közlekedtek a buszok, de a fegyveres erőket a térségbe vezényelték, hogy segítsék a mentőszolgálatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.