Élénk színek, meglepő minták és egy csipetnyi humor – Ezek lesznek 2024 lakberendezési trendjei

2024. jan 6. 9:39
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Az élénkzöld vagy sárga árnyalatok vidám színfoltok lehetnek például a párnahuzatokon vagy egyéb díszítő elemeken / Fotó: Shutterstock

Az élénkzöld vagy sárga árnyalatok vidám színfoltok lehetnek például a párnahuzatokon vagy egyéb díszítő elemeken / Fotó: Shutterstock

Otthonunk a kényelem és a nyugalom szigete, egyedi ötleteink nagy szerepet játszanak abban, hogy igazán jól érezzük magunkat, amikor hazaérünk. A bútorok, a kiegészítők kedves emlékeket őriznek, rólunk mesélnek. Ha idén egy kicsit frissíteni szeretnénk a belső terek hangulatán, akkor csempésszünk be néhány aktuális trendet az otthonunkba. Ezeket az új irányzatokat az életöröm és a nosztalgia iránti vágyunk ihlették, ezért bátran használhatunk élénk színeket, meglepő formákat, amelyeket némi humorral is fűszerezhetünk – írja a brigitte.de.

Boldoggá tesz a dopamin dekor

Amennyiben kellően bátrak vagyunk, és élénk színekkel, valamint szokatlan formákkal díszítjük otthonunkat, attól a boldogsághormonjaink garantáltan táncra perdülnek. Az azúrkék, a bíbor vagy az élénkzöld árnyalatok vidám színfoltok lehetnek például a párnahuzatokon vagy egyéb díszítő elemeken. A világos színek használata pozitív hangulatot teremt, különösen ködös, szürke napokon. A vicces dekorációk vagy a humoros fali poszterek pedig mosolyt csalnak az arcunkra. Ezzel a lakberendezési trenddel az élet tiszta örömét ünnepelhetjük.

Tüzes árnyalatok

Fotó: Shutterstock

Tüzes árnyalatok / Fotó: Shutterstock

A fényűző, mégis meghitt piros szín elsöprően tör előre 2024-ben. A vörös különböző árnyalataival sok-sok melegséget vihetünk az otthonunkba. A nappaliban például jól mutat egy piros kanapé, egy modern lámpával, de tehetünk a helyiség középre egy nagyobb méretű bordó szőnyeget is. Sőt befesthetünk egy-egy falrészt, vagy akár egy egész szobát is például kármin- vagy rozsdavörösre.

Nem baj, ha szúrós

Fotó: Shutterstock

Nem baj, ha szúrós / Fotó: Shutterstock

A szobanövények tekintetében a kaktuszok és a pozsgások mindent visznek 2024-ben. Ezek a növények kellően szívósak és igazán stílusosak. A kisebb és a nagyobb változatok egyaránt üde színfoltjai lehetnek a lakásnak, akár egy agyag kaspóban is.

Giorgio Armani 2024-es tavaszi és nyári szettjei a kezdetekre tekintenek vissza – fotók

Lenyűgöző minták

Fotó: Shutterstock

Lenyűgöző minták / Fotó: Shutterstock

Amennyiben közel állnak hozzánk a szokatlan minták, akkor ezen a téren most bátran kiengedhetjük a gőzt. Azért itt is figyeljünk az összhangra, kombináljunk például hasonló színű mintákat, vagy variáljuk az egyszerűbb motívumokat a bonyolultabb díszítő elemekkel. Választhatunk botanikai vagy állatmintákat, használhatunk hímzett párnahuzatokat vagy akár színes lámpaernyőket is.

Régi és kedves

Fotó: Shutterstock

Régi és kedves / Fotó: Shutterstock

A fenntarthatóság jegyében és az idei trendnek megfelelően bátran válasszunk régi bútorokat, dekorációkat, amelyek egyedi jelleget és kellemes nosztalgiát visznek otthonunkba. Annak érdekében, hogy a berendezés ne tűnjön régimódinak, óvatosan kell kombinálni a régi és a modern elemeket. Az antik vázák, a tömörfa komódok vagy a nagymama festett porcelán figurái például nagyszerűen mutatnak az otthonunkban.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

lakberendezés

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
trend lakberendezés DIVAT dekoráció