DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

De Vries nem haragszik Markóra és Ricciardóra

Úgy érzi, nem volt jókor a jó helyen, és se az őt kirúgó Marko doktorra, sem utódjára nem haragszik – erről beszélt a holland ex-F1-es, Nyck de Vries.

Minden bizonnyal egyetlen F1-es versenyző számára sem volt annyira fájdalmas a 2023-as év, mint Nyck de Vriesnek, aki pazar monzai beugrását követően teljes szezonra szóló szerződést kapott az AlphaTauritól, de egyáltalán nem tudta felvenni az F1 ritmusát, és a csapat még a nyári szünet előtt megvált tőle.

De Vries ezt követően egy időre eltűnt a nyilvánosság elől, de szerencsére a karrierje nem futott zátonyra, hiszen amellett, hogy visszatér a Formula–E-be, idén a Toyota WEC-programjának egyik gyári versenyzője lesz. Így pedig már könnyebben tud beszélni a tavaly történtekről is.

devries-silv-1



„Sok mindent nem értettem, és igyekeztem minél jobban elhatárolódni tőle” – idézi De Vriest a holland Telegraaf. „De azt nem mondhatom, hogy a döntés teljes meglepetésként ért. Nem vagyok naiv. Hogy igazságos-e vagy sem, az tulajdonképpen teljesen lényegtelen számomra” – mondta a pilóta, s azt is hangsúlyozta, hogy nincs benne harag a történtek miatt:

„Nem neheztelek sem Helmut Markóra, sem Daniel Ricciardóra, sem az őt ideiglenesen helyettesítő Liam Lawsonra. Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, amit kaptam” – mondta, s azt is aláhúzta, hogy tisztában van vele, hogy csinálhatta volna jobban is a dolgokat:

devries-walk

„Perfekcionista vagyok, így mindig vannak olyan helyzetek és pillanatok, amikor utólag azt gondolom, hogy ezt jobban is csinálhattam volna. Végső soron nem hiszem, hogy abban a pillanatban ott voltam a megfelelő helyen. Egyszerűen nem működött” – fejtette ki De Vries, de a csalódását természetesen most sem titkolta el:

„Régóta álmodtam a Formula–1-ről, és aztán nagyon gyorsan véget ért. Ez hatalmas csalódás. De ez is az élet része, és egy kissé a sport része is. Lehet, hogy ez nagyon racionálisan hangzik, de tényleg így érzek.”

devries-silv-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: