DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
Hírösszefoglaló

Baleset a Dakaron, Hamilton 39 – vasárnapi hírek

Bukás, kalóztámadás és hazugság a Dakaron, Bottas tárgyalna az Audival, Mazepin még bízik a visszatérésben, az Alpine-t cserben hagyták a riválisok – ezek voltak a vasárnapi hírek és sztorik.

Természetesen ezekben a napokban a motorsportban semmi nem annyira fontos, mint a Dakar, így az aktuális F1-es hírek mellett nálunk is prioritást élveznek a Szaúd-Arábiában történtek. Sajnos a beszámolót egy súlyos balesettel kell kezdeni: a spanyol Carles Falcónt bukása után újra kellett éleszteni, s a legfrissebb jelentések szerint mesterséges kómában tartják.

carles-falcon-2



Azt követően, hogy az első napon problémákba ütközött, melyek kapcsán meglehetősen keserűen nyilatkozott, Stephane Peterhansel ma javítani tudott, és csúcsbeállítást jelentő 50. szakaszgyőzelmét aratta.

Az összetettet viszont nem ő, hanem márkatársa, az idősebb Carlos Sainz vezeti, akit riválisa, Nasser Al-Attiyah lódítással vádolt egy tegnapi nyilatkozata kapcsán. Ami a magyar résztvevőket illeti, elsősorban az erdélyi Gyenes Emánuelt kell kiemelni, aki az Original by Motul értékelés második helyén áll.

gyenes

És még két dakaros érdekesség: kalóztámadás hátráltatta az egyik csapatot, de szerencséjükre sikerült megkezdeniük a versenyt – Al-Attiyah pedig egy videóban mutatta meg, hogy néz ki belülről a motorhome-ja.

FormulaPlusz rovatunkban két cikket is hoztunk ma: összefoglaltuk, miben változtat autóján a Ferrari az idei évre, és születésnapján köszöntöttük az immár 39 esztendős Lewis Hamiltont.

hamilton-mexico-2

Az F1-et illetően több érdekes nyilatkozatról számolhattunk be ma. Lando Norris arról beszélt, miért nem védekezik keményebben a futamokon, Valtteri Bottas pedig kifejtette, hogy rövidesen sor kerülhet a jövőjéről szóló tárgyalásokra az Audival.

Az AlphaTauritól nyáron elküldött Nyck de Vries arról beszélt, hogy nem neheztel az őt kirúgó Helmut Markóra és utódjára, Daniel Ricciardóra, míg a csapat első embere, Peter Bayer a Ricciardo helyére ülő Liam Lawsont méltatta – és azt is elárulta, kik az igazán nagy rajongói a fiatal új-zélandinak.

lawson-singapore

De Vries mellett más korábbi királykategóriás szereplők is megszólaltak: Otmar Szafnauer, az Alpine előző csapatfőnöke arról beszélt, hogyan szegték meg adott szavukat a riválisok, míg Nyikita Mazepin úgy nyilatkozott, hogy még mindig nem tett le az F1-be való visszatérésről.

Még két hír a Red Bull kapcsán: Adrian Newey felesége a közösségi médiában komment formájában fejtette ki rosszallását Christian Horner a sztártervezőről szóló korábbi nyilatkozatát illetően, a csapat egyik vezető mérnöke pedig elárulta, hogy lassan már a 2025-ös autójukon kezdenek dolgozni.

horner-newey-marko

Az Africa Eco Race-en küzdő Varga Racing Team egy dolgos pihenőnapon van túl, míg a vasárnap legérdekesebb videóját az osztrák Jänner Raliról hoztuk, ahol egy osztrák versenyző víztározóba esett

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: