Drogtúladagolás történt egy ausztrál zenei fesztiválon, többen kómába estek

Vágólapra másolva!
Melbourne-ban egy zenei fesztiválról több embert MDMA-túladagolással súlyos állapotban szállítottak kórházba. Ausztrália felszólította a helyi kormányt a drogtesztek azonnali bevezetésére a fiatalok életének megvédése érdekében.
Vágólapra másolva!

Szombaton a mentősök a Hardmission elektronikus zenei fesztiválról kilenc embert szállítottak kórházba. Sokan közülük rohamot kaptak, magas lázuk volt, és egy kivételével mindannyian kómába estek.

A mentőszolgálat szerint három ember még mindig kritikus állapotban van. Hozzátették, meglehetősen ritka eset, hogy ennyi ember érintett egy ilyen incidensben - írja a The Sydney Morning Herald.

A helyi büntetőjogi szóvivő, egy helyi nonprofit szervezet, és több párt is sürgette az ausztrál kormányt, hogy a fiatalok biztonsága érdekében vezessen be drogteszteket.

- mondta el a szóvivő.

"Ezeket a gyógyszereket nem hét-nyolc tablettából álló tételekben gyártják. Több száz vagy ezer darabos tételekben készülnek, így sokkal több tabletta van forgalomban" - tette hozzá.

A Pill Testing Australia klinikai vezetője hétfőn azt mondta az ABC-nek, hogy a szervezet felajánlotta, hogy ingyenes kísérleti programot indít bármelyik joghatóságnak.

Steve Dimopoulos, a viktoriánus kormány első embere hétfőn azt mondta, hogy a kormány nem tervezi a drogtesztek bevezetését - írja a The Guardian.