DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Brownt nem lepné meg Hamilton nyolcadik vb-címe

A McLaren-vezér szerint senkit nem szabad leírni a 2024-es F1-es világbajnoki harc előtt – bár szerinte minden attól függ, Newey mekkorát varázsol a Red Bullnál.

A 2023-as Formula-1-es idényt valósággal letarolta a Red Bull, az energiaitalosok minden idők egyik legdominánsabb szezonját produkálták azzal, hogy a 22 nagydíjból 21-et megnyertek (ebből egyébként 19-et Max Verstappen).

f1-redbull-mclaren



A bikák mögött azonban igazán változatosan alakult a versenyfutás, tűnt második erőnek bizonyos futamokon az Aston Martin, a Mercedes, a Ferrari és az évad második felében sokszor a McLaren is. Sokan a szezon közbeni óriási feltámadás okán éppen utóbbi istállót tartják a legesélyesebbnek arra, hogy kihívója legyen idén a Red Bullnak – de vajon mit gondol minderről Zak Brown?

„Tetszik, amit jelenleg látunk a szélcsatornában és a CFD-s szimulációk során, szóval úgy érezzük, tenni fogunk egy lépést előre” – fogalmazott optimistán a wokingiak elnök-vezérigazgatója a Speedcafe által készített interjúban.

„Hogy mekkorát? A nagy rejtély a Red Bull-lal kapcsolatban, hogy mikor állították le az autójuk fejlesztését annak érdekében, hogy 2024-re koncentráljanak, és szerintem a válasz az, hogy elég korán, szóval meg kell várnunk, hogy lássuk, mennyi varázslattal áll elő Adrian Newey, hogy így fogalmazzak, hogy meglássuk, hol is állunk.”

f1-hamilton-mercedes

Brown ugyanakkor egy jóslatot is megfogalmazott, ami különösképp a motorpartnerüknek, a Mercedesnek lehet hízelgő:

„És ezzel egyidejűleg ott van a Ferrari és a Mercedes: ezeknek a csapatoknak mindenük adott, amire szükségük van, és nagyszerű alakulatokról beszélünk, szóval nem lennék meglepődve, ha itt ülnénk és aztán hirtelen a Mercedes feltámadna, Lewis pedig megnyerné a nyolcadik világbajnoki címét. Rendkívül kemény és nagy a versengés. Szerintem senkit nem lehet leírni” – jelentette ki a McLaren első embere.

Az erőviszonyokról először a február 21-től 23-ig esedékes bahreini előszezoni teszten kaphatunk majd képet, míg az évadnyitót egy héttel később, március 2-án rendezik ugyancsak a szahíri pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: