CES 2024: új tápegységek mutatkoztak be az Enermax gondozásában

Mindegyik konstrukció 12V-2x6-os csatlakozóval jön, és az egyik ATX24-es, valamint ATX12VO-s rendszerekhez is párosítható.

A CES-ről az Enermax legfrissebb portékái sem hiányoztak, és ezek között ATX 3.1-es szabványnak eleget tevő (tehát 12VHPWR helyett 600 wattos 12V-2x6 konnektorral rendelkező, 235 százalékos pillanatnyi túlfeszültséget elviselő), teljesen moduláris tápegységek is akadnak. Kezdésnek itt van rögtön az 1200 wattos teljesítményű, 80 Plus Platinum hatásfokra képes PlatiGemini, ami egyúttal az ATX12VO sztenderdjének is megfelel, így egyformán ki tudja szolgálni a 10, illetve 20+4 tűs csatlakozóval szállított alaplapokat, bármiféle adapter nélkül.


[+]

A "dobozka" 100 százalékig japán kondenzátorokat használó elektronikájára egy 135 mm-es, dupla golyóscsapágyas ventilátor fújja a levegőt, amely nem csupán intelligens vezérlésű, de a belső tisztaságát ugyancsak megpróbálja megőrizni a gyártó D.F.R. technológiájának köszönhetően (bekapcsoláskor a lapátok néhány másodpercig maximális sebességgel kezdenek forogni a normálissal ellentétes irányban, hogy a lerakódott port a külvilág felé tereljék). Az első negyedév végén, egyelőre kérdéses vételáron debütáló, OCP, OVP, UVP, OPP, OTP, továbbá SCP védelmeket felsorakoztató modell kábeleit puha és hajlékony harisnyával vonták be, hogy ekképp könnyítsék meg a vezetékrendezés folyamatát.


[+]

A másik újdonságot a 80 Plus Gold minősítésű, 750 és 850 wattos változatokban készülő Revolution D.F. 12 termékcsalád jelenti, amely az egyik legkisebb ATX-es megoldás lesz a piacon, ugyanis csak 122 mm hosszú. A 115 mm-es, szintén dupla golyóscsapágyas légkavaróját 50 százalékos terhelésig passzívan üzemeltető típus SFX/ATX átalakító nélkül építhető be Mini-ITX-es géplakokba, és kondenzátorok, öntisztítás, elektronikus védelmek, kábelborítás vagy megjelenési időpont tekintetében megegyezik a fentebb ismertetett, 1,2 kilowattos rokonával.


[+]

A harmadik, úgyszintén 80 Plus Gold besorolású jószág a Revolution D.F. X PRO Splave névre hallgat, és 1000 vagy 1200 wattos kivitelekben közeleg. A 120 mm-es, D.F.R.-es szélgép megmarad a dupla golyóscsapágynál, ám ezúttal 30 százalékos terhelésig lesz mozdulatlan. A többi specifikáció – az ATX12VO kivételével – tulajdonképp egyezik az eddig leírtakkal, és a széria tuningosok által inspirált érdekessége, hogy ki tudja sütni az 5 Vsb ág kondenzátorait (5Vsb discharge), ami egyes esetekben jól jöhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés